Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Skype-консультування громадян


27 липня у бібліотеці відбулося Skype-консультування громадян з віддалених населених пунктів за участю юристів ГО "Подільська правова ліга", представників Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, Головного управління Пенсійного фонду в Хмельницькій області, Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Національної поліції України.

Цього разу юристи та представники органів державної влади надавали юридичну допомогу жителям Полонського району. Громадян цікавили питання: покарання за водіння в нетверезому стані, пільги ветеранам праці, захист персональних даних, купівля авто за кордоном, обчислення страхового стажу, прав українських заробітчан в оформленні пенсії, створення громадських організацій.

По закінченні Skype-консультування відбувся паралельний перегляд та обговорення фільмів режисера Романа Бондарчука "Нові герої" – це три документальних фільми-портрети звичайних українців. У кожного з героїв своя історія, проте є й спільне – це боротьба з несправедливістю. А саме, як звичайні люди зі Сходу та Півдня України не дозволили системі загнати себе у безвихідь. Після перегляду відбулося Skype-обговорення проблем, які піднімаються у фільмах та є актуальними для мешканців усіх населених пунктів України.

Юристи дали правову оцінку подіям, представленим у фільмах, та проконсультували учасників заходу, як заснувати кооператив та громадську організацію.

Піднімалися також питання відмовлення від послуг ЖЕКів і створення ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирних будинків) та боротьби за повернення земель сільського фонду в правовому полі.


Skype-консультування громадян Skype-консультування громадян Skype-консультування громадян

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com