Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Шлюб – рай чи чистилище


28 лютого 2017 року у читальному залі бібліотеки в рамках роботи клубу сімейного спрямування «Людина. Сім`я. Україна» відбувся диспут на тему: «Два погляди на одне питання: шлюб – рай чи чистилище».

Мета заходу: формування у молоді свідомого ставлення до шлюбу; ознайомлення з правовою основою шлюбу, правами та обов’язками подружжя.

Подружжя або шлюб – це інститут, який забезпечує відповідний моральний контекст для утворення сім'ї та впорядкування суспільства. Шлюб існує не тільки для особистого збагачення. Шлюб – це щось більше, ніж приватна домовленість між двома людьми. На жаль, багато хто сьогодні ігнорує (або заперечує) те, що шлюб, будучи соціальним інститутом, є не просто особистою справою двох людей, а будинок – щось більше, ніж «моя фортеця».

Присутні на заході Алла Андрейчак – психолог Державного закладу «Хмельницький обласний центр соціально-психологічної допомоги» та отець Андрій Стасишин – ієрей Української Православної Церкви піднімали питання щодо умов готовності майбутнього подружжя до шлюбу, створення психологічно здорової сім'ї, особливостей подружнього спілкування і їх вплив на стабільність сім'ї, роль подружньої сумісності в підтримці стабільності шлюбу.

Під час дискутування молодь прийшла до висновку, що сучасному подружжю потрібно виробити індивідуальний стиль сімейної поведінки та взаємовідносин стосовно тільки їхньої сім’ї.

В рамках роботи клубу відбулися: презентація книжкової виставки «Шлюб. Сім`я. Довіра» та перегляд документальних фільмів «А як виглядає твоя ідеальна сім`я» і «Сім`я для людини – це найголовніший у житті скарб».


Шлюб – рай чи чистилище Шлюб – рай чи чистилище Шлюб – рай чи чистилище

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com