Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Самооборона


Самооборона

7 листопада працівники бібліотеки провели для колективу обласної бібліотеки для юнацтва виїзне засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, приурочене Дню Гідності та Свободи.

Під час засідання учасники переглянули стрічку Сергія Лисенка «Самооборона».

Сама назва вже говорить про сюжет фільму. Самооборона – ініціатива, яка під час Революції Гідності об’єднала людей, готових з ризиком для себе захищати права, свободу та життя учасників протесту. Основною ідеєю фільму є взаємодопомога, те, що мотивує людей боротися, що надихає та не дає падати духом, щоб там не сталося.

Після перегляду, за традицією, відбулося обговорення. Присутні ділилися враженнями від переглянутого фільму, адже сюжет є досить хвилюючим. На запитання: «Чи бачать глядачі щасливе майбутнє своєї країни та своє майбутнє в нашій країні?» – усі замислились, адже кожний із нас має власне право на прагнення до щастя, але яким буде майбутнє в нашій країні залежить лише від кожного з нас. Учасники відзначили, що сюжет переглянутого фільму мотивує йти наполегливіше до реалізації своїх мрій, долати труднощі та бути патріотом своєї країни.

На закінчення присутні підсумували, що держава починається з нас самих, з нашої активності та бажання мати ці права, адже насправді ми маємо стільки прав, скільки готові відстоювати.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com