Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Сторінками трагічних подій


Сторінками трагічних подій

21 травня в Україні відзначається День пам'яті жертв політичних репресій. До цієї дати у читальному залі гуманітарного профілю представлена розгорнута книжково-ілюстративна виставка "Сторінками трагічних подій".

Сторінками трагічних подій

Виставка підготовлена з метою вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства.

На виставці представлена література, яка знайомить із трагічними подіями 1937-1938 рр. – масовими розстрілами, знущаннями у катівнях Сибіру та Далекого Сходу, ліквідацією Української греко-католицької церкви, знищенням духовенства та церквів.

Також експонуються літературно-документальні видання, які містять відомості про репресивну політику на території сучасної Хмельниччини та про людей, які загинули від насильницької політики того часу.

Сторінками трагічних подій

Майбутнє покоління України повинно знати правду і пам’ятати про ті страшні злочини проти людяності – масове вбивство кращих синів і дочок свого народу.

Виставка своїм змістом бентежить душу читача, наповнює серця пекучим болем, закликає усіх пам’ятати власне горе і не причиняти його іншим.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com