Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

А муза на Олімп його веде


А муза на Олімп його веде

5 лютого 2017 року святкує своє 65-річчя Іван Тимофійович Пустовий – лауреат обласної премії імені Шевченка, заслужений діяч естрадного мистецтва України, володар міської премії Богдана Хмельницького. Композитор, на рахунку якого понад 700 пісень (300 – написаних на власні тексти), аранжувальник, артист, автор гуморесок, пісенних текстів та ліричних віршів.

З цієї нагоди працівники відділу мистецтв для членів клубу толерантності «Разом» для внутрішньо переміщених осіб із Сходу України провели мистецьку годину «А муза на Олімп його веде». Під час заходу присутніх: познайомили із життєвим шляхом відомого на Поділлі та й далеко за його межами композитора; переглянули відеоматеріали його виступів, як виконавця на українських автентичних інструментах, які Іван Тимофійович збирає у музей при театрі ляльок, в якому працює понад двадцять років («Подільські награші на ДЖОЛОМИЗІ», «Купальська ніч»); прослухали пісні композитора-аранжувальника у виконанні О. Пономарьова і М. Одольської, Ю. Юрченка і Б. Солтисик, Н. Валевської.

Також для запрошених було презентовано творчий доробок «об’єднання натхнення» – «Земляки», в якому поєднались творчістю М. Люшня, Р. Осипова, І. Пустовий, С. Тимчишак, О. Янцаловський, Г. Чайковська – небайдужі до долі подільської культури та пісенного мистецтва, що популяризують її.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com