Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Правам людини європейський рівень поваги та захисту


під такою назвою 6 грудня 2017 року у читальному залі гуманітарного профілю в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та Всеукраїнського тижня права відбулось правове досьє.

Мета заходу: формування правової культури, ознайомлення присутніх з правами та обов’язками, виховання у молоді почуття людської гідності та поваги до прав і основних свобод людини.

Від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізувати. Але важливо запам`ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Незнання закону не звільняє від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність. Права людини - це можливості, які необхідні їй для існування й розвитку. Права людини не потрібно купувати, заробляти, унаслідувати, вони належать людям.

Керівник Хмельницької обласної громадської організації «Центр правового захисту» Сергій Семенов та учнівська молодь міста висловились за активну пропаганду ідей рівноправності; згадали про механізми досягнення безпеки в суспільстві щодо виховання підростаючого покоління у дусі дотримання прав людини. В кінці обговорення молодь винесла власне судження щодо спірних питань, нагадавши про дві основні цінності: рівність та людську гідність.

Під час заходу відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «Права людини понад усе», перегляд та обговорення відеофільму «Права людини: генезис та історичні традиції в Україні».


Правам людини європейський рівень поваги та захисту Правам людини європейський рівень поваги та захисту Правам людини європейський рівень поваги та захисту

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com