Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Канцелярська сотня


Канцелярська сотня

21 червня 2017 року відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, під час якого присутнім було запропоновано переглянути документальну стрічку Сергія Лисенка «Канцелярська сотня» з циклу «Енциклопедія Майдану».

Дана стрічка представлена онлайн-кінотеатром DOCU/SPACE. Це перший онлайн-кінотеатр в Україні, що демонструє документальні фільми про права людини.

Герої фільму – громадські активісти, що прагнуть справедливості та хочуть змінити життя у своїй країні на краще. Саме вони першими зайшли на територію «Межигір’я» і побачили багаточисельні свідчення маштабної корупційної діяльності, які намагалися знищити, тікаючи з країни, колишній президент України та його оточення. Щоб врятувати утоплені, порізані, обгорілі документи й привести до покарання злочинців у владі, журналісти та волонтери організували «Канцелярську сотню», яка з найдрібніших клаптиків відновила та впорядкувала повноцінні докази злочинів. Тепер їх Канцелярська сотня працює над web-проектами, які дозволяють відслідкувати власність українських чиновників та їх родин – нерухомість, автомобілі, землю.

Демонструючи такі документальні фільми, ми прагнемо надихнути глядачів на активні дії, на усвідомлення того, що держава починається з нас самих. Закликаємо бути небайдужими громадянами та активно долучатися до всіх інноваційних процесів, які має пройти наша держава на шляху європейського вектору розвитку.

Після завершення фільму всі учасники заходу прийняли участь в його обговоренні, обмінялися думками, висловили свої побажання.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com