Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Зіркові кінострічки родом з Криму


Зіркові кінострічки родом з Криму

20 квітня 2017 року працівниками відділу мистецтв для учнів ліцею № 17 презентовано виставку-відкриття з відеопереглядом «Зіркові кінострічки родом з Криму».

Учні мали змогу поглибити свої знання з історії українського кіномистецтва та дізналися про специфіку зйомок на природі. А також здійснили віртуальну подорож найгарнішими куточками України, де знімалися культові світові та українські кінострічки.

Дивовижна природа Криму, як декорація для фільмів, також використовувалася неодноразово і була мрією режисерів багатьох поколінь. В 20-му столітті Крим був таким собі «Голівудом». Там знімалися десятки фільмів. Причому Крим «грав» не тільки сам себе, але й зображував зарубіжжя. Наприклад, Америку у «Вершнику без голови» Володимира Вайнштока або Стародавній Єрусалим – в «Майстрі і Маргариті» Володимира Бортка. Про це та багато інших цікавих фактів дізналися присутні під час перегляду уривків найвідоміших стрічок 20-го століття: «Кавказька полонянка», «Три плюс два», драми «Водій для Віри», «Пірати ХХ століття», «Людина амфібія», «Багряні вітрила», «Іван Васильович змінює професію».

Під час заходу було проведено огляд літератури за даною тематикою


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com