Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Устим Кармалюк і Поділля


Устим Кармалюк і Поділля Устим Кармалюк і Поділля
Устим Кармалюк і Поділля Устим Кармалюк і Поділля

15 березня відбувся науковий круглий стіл «Устим Кармалюк і Поділля», приурочений до 230-ї річниці від дня народження народного месника.

Під час проведення заходу науковці, краєзнавці, письменники, освітяни, висвітлили дві точки зору стосовно особистості У. Кармалюка.

Валерій Кундельський, вчитель історії Хмельницького технологічного багатопрофільного ліцею, Володимир Шевченко, письменник, заслужений журналіст України, Петро Маліш, письменник, у своїх виступах звернули увагу на неординарність особистості У. Кармалюка, його мужність, силу духу, підкреслили, що даючи оцінку його діям важливо враховувати соціально-економічну ситуацію на Поділлі у I половині XIX ст., принципово враховувати і оцінювати наявні і архівні документи та настрій простих подолян.

Валентин Ільїнський, доцент кафедри культурології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії висвітлив тему «Образ У. Кармалюка в мистецтві, кіно і театрі».

До дискусії про вплив У. Кармалюка на суспільно-громадську думку долучилися Олег Погорілець, директор Державного історико-культурного заповідника «Межибіж», Борис Кузіна, кандидат історичних наук та інші.

Юрій Блажевич, кандидат історичних наук, підвів підсумки наукового круглого столу. Звертаючись до студентів гуманітарно-педагогічної академії, закликав їх до серйозного, об’єктивного відношення до наукових досліджень співставляючи багатогранність думок і поглядів науковців та враховуючи ті історичні процеси, які відбувалися на Поділлі.

Присутні також ознайомилися з книжковою виставкою «Устим Кармалюк у фольклорі, літературі і мистецтві».


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com