Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Хмельниччина в олімпійському русі


Хмельниччина в олімпійському русі

В рамках оздоровчої компанії «Літо 2017» до Олімпійського дня в бібліотеці проведено краєзнавчий урок «Хмельниччина в олімпійському русі». Участь у заході взяв спортсмен, переможець та призер чемпіонатів України та Кубку України з легкої атлетики, Президент Клубу ветеранів легкої атлетики Хмельницької області, спортивний журналіст, краєзнавець, перший заступник Голови відділення Національного олімпійського комітету України Віктор Володимирович Флентін. Під час заходу учні НВО № 5 дізналися про історію розвитку спорту на Поділлі, видатних спортсменів Хмельниччини, про призерів Олімпійських, Паралімпійських, Юнацьких олімпійських ігор та Європейських юнацьких олімпійських фестивалів, які народилися і представляли Хмельниччину в різні роки на вказаних найпрестижніших міжнародних спортивних форумах.

Хмельниччина в олімпійському русі Хмельниччина в олімпійському русі

Під час заходу була проведена вікторина «Хмельничани – Олімпійські призери», презентована література з даної тематики і переглянуті цікаві фотографії спортивного життя краю. Активні учасники заходу отримали подарунки від Віктора Флентіна.

Хмельниччина в олімпійському русі

В основу зародження спорту на Поділлі на початку ХХ ст. стоїть створення в Кам’янці-Подільському першої на території Подільської губернії спортивної організації – гімнастичного товариства «Сокіл». З перших днів заснування товариства були організовані постійні тренування з гімнастики, легкої атлетики, фехтування й тенісу і т.п. Впродовж років спорт на Поділлі розвивався, створювались спортивні клуби, товариства, розбудовувалась спортивна інфраструктура, проводилась велика кількість спортивних змагань різного рангу.Результатом розвитку спортивного життя області стало визнання спортсменів-подолян на спортивних аренах олімпійського рівня. Сучасні спортсмени краю є його гордістю і золотим надбанням, прославляючи рідний край і його спортивні традиції.


Хмельниччина в олімпійському русі Хмельниччина в олімпійському русі Хмельниччина в олімпійському русі

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com