Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Над білим янголом скорботи не згасне духу смолоскип


Над білим янголом скорботи не згасне духу смолоскип

Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінською владою у 1932 -1933 роках, був присвячений урок історичної правди, який пройшов 22 листопада в читальному залі бібліотеки.

Кажуть, що минуле не належить нікому зокрема. Воно – надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи! 25 листопада в нашій державі буде відзначатися День пам’яті жертв голодоморів. Народ України схиляє голову перед трагічною сторінкою свого життя. 1932 рік… тридцять… чорний рік. Прах семи з половиною мільйонів стукає в наші серця; їх ніхто не судив, отже, ніхто не реабілітує. Ніхто, крім нас з вами, їхніх співвітчизників.

Вшанування жертв голодоморів – це воскресіння нашої пам’яті. Про це говорив гість заходу Віталій Петрович Мацько, літературознавець, прозаїк, поет, краєзнавець, журналіст, дослідник голодомору на Поділлі. Старшокласники міського колегіуму імені Володимира Козубняка з цікавістю слухали розповідь про трагедію голоду в Україні, його наслідки. Адже, хоч ми і живемо в інший час і не причетні до тих страшних подій, але ми повинні знати історію нашого народу і ніколи не забувати про голодомор на Україні, щоб знову не повторилось це жахіття.

До уваги присутніх була представлена мультимедійна презентація «Голодомор в Україні 1932-1933» та книжкова виставка «Твій біль, Україно».

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.


Майстер-клас з техніки малювання манги Майстер-клас з техніки малювання манги
Майстер-клас з техніки малювання манги Майстер-клас з техніки малювання манги

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com