Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Крим SOS


Крим SOS

20 вересня відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, під час якого студенти Хмельницького політехнічного коледжу переглянули стрічку із Циклу «Енциклопедія Майдану» «Крим SOS» (режисер Сергій Лисенко).

У сюжеті фільму розповідається про перші дні російської окупації півострова та активну громадянську позицію кримських активістів, які створили сторінку у Facebook, щоб надавати оперативну та перевірену інформацію про ситуацію в Криму. Нині «Крим SOS» надає екстрену гуманітарну, правову, психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, бореться за повернення Криму до складу України.

Після перегляду фільму відбулася дискусія, під час якої студенти висловили власні думки та поділилися своїми враженнями. Глядачі дізналися про такі життєві цінності як свобода, солідарність, зрозуміли як люди можуть між собою взаємодіяти, самоорганізовуватися, співчувати і допомагати одне одному. Перегляд і обговорення фільму сприяв вихованню у молоді небайдужості до біди інших людей, бути відповідальними не лише за себе, але і свою країну - Україну.

Завдяки проведенню зазначеного заходу глядачі, на конкретних прикладах побачили, якою може бути участь звичайних людей у вирішенні державних справ, що таке громадські в т.ч. волонтерські ініціативи, які вони бувають, як можуть розвиватися та яку користь приносять суспільству.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com