Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Екологічне фермерство і пермакультура


22 січня 2017 року на базі сектору літератури з питань сільського господарства відбулася пермакультурна зустріч «Екологічне фермерство і пермакультура».

Основна тема зустрічі – розвиток дружнього до природи та соціально справедливого фермерства.

В рамках заходу учасники мали змогу перейняти досвід вітчизняних фермерів та експертів зі східної Європи, які розповіли про розвиток пермакультури в Україні, общинне сільське господарство, створення багатопрофільних сімейних ферм, фермерство у місті, природне землеробство на базі теплої грядки Розума та шляхи покращення ґрунту в органічному землеробстві. Учасники зустрічі мали можливість відвідати майстер-класи: «Вермиферма в місті» та «Пермакультурне садівництво: зимові щеплення».

Окрім доповідей, презентацій та майстер-класів проводилося робоче спілкування у міні-групах за регіонами та напрямами пермакультури. Учасники створювали пермакультурну мапу України, а також працювали над проектами (освітні, пермакультурні дизайнери, інформаційні, соціальна пермакультура).

Пермакультурну програму для дітей було представлено за темами: «Як вирощувати суничку у себе на підвіконні круглий рік», «Давайте познайомимось з черв’ячком», «Творчість із підручних матеріалів», «Планування екологічної грядки» та «Навчання роботі з садовими інструментами».

В ході зустрічі відбувся Ярмарок органічної продукції та презентація книжкової виставки «Органічне землеробство: крок за кроком».

Захід супроводжувався пермакультурними піснями у виконанні Євгенія Ціпія та учасників зустрічі.

Організатори заходу передали у фонд бібліотеки книги «Пермакультурний дизайн: крок за кроком» та «Введение в пермакультуру».

Довідково:

Пермакультура (перманентна або стала культура+стале землеробство) – підхід до вирішення проблем, спрямований на пошук взаємовигідних рішень; дизайн земельних та соціальних систем на основі принципів сталого розвитку, перейнятих з природи та місцевої культури.


Екологічне фермерство і пермакультура Екологічне фермерство і пермакультура Екологічне фермерство і пермакультура
Екологічне фермерство і пермакультура Екологічне фермерство і пермакультура Екологічне фермерство і пермакультура

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com