Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Домашні тварини від А до Я


З 6 по 15 червня 2017 року у секторі літератури з питань сільського господарства проведено декаду популяризації літератури «Домашні тварини від А до Я», в рамках якої відбулось цикл інформаційно-пізнавальних заходів та презентацій книжково-ілюстративних виставок.

Мета заходів – розкрити значення домашніх тварин в житті людини; виховувати бережливе та відповідальне ставлення до домашніх тварин; розглянути правила екологічної безпеки при поводженні з домашніми тваринами.

Домашні тварини від А до Я

Незабутнє враження на відвідувачів літнього читального залу в міському сквері ім. Т.Г. Шевченка справила презентація книжково-ілюстративної виставки «Наші улюблені вихованці - кішки», та «Наші вірні друзі – собаки», яка розкрила важливість співжиття тварин і людей; розширила уявлення учнів про різноманітність тваринного світу; роль тварин у житті людини; поглибила знання про породи та традиційні клички тварин, познайомила з усною народною творчістю про тварин. Учні пришкільних таборів з цікавістю слухали про домашні тварини що живуть з людиною, їх утримання, надання їм житла та їжі; як домашні тварини приносять людині користь, або живуть поряд, як друзі, що скрашують наше дозвілля. Користувачі жваво переглядали книги та слухали про чотириногих друзів, як найкращих психологів і помічників в питаннях соціальної адаптації.

Значний інтерес у користувачів викликала тематична бесіда «Тварини у місті: все, що потрібно знати господарю» – про всі позитивні і негативні сторони тварин, про правила утримання, безпеку оточуючих та інші сторони крім звичайного догляду, а також як потрібно звикати до незвичайного способу життя своїх вихованців.

Користувачі сектора, прослухавши інформаційне повідомлення «Користь від домашніх тварин: несподівані сторони», збагатилися досвідом щодо користі від домашніх тварин. Термін «зоотерапія» входить у наше життя. Ми любимо тварин, а вони нас лікують. «Значну цілющу дію зоотерапія чинить на людей з хронічними, невротичними та психічними захворюваннями. За допомогою зоотерапії можна навіть компенсувати затримку розумового розвитку дитини!» - вважає заслужений діяч науки О. Болдирєв.

Домашні тварини від А до Я

Цікаво пройшла інформаційна година «Відомі письменники та їхні улюбленці», на якій відвідувачі бібліотеки мали змогу дізнатися про вклад, зроблений різноманітними тваринами у світову літературу. Дізналися про домашніх тварин, що надихнули письменників на створення романів. Багато відомих письменників мали домашніх улюбленців і не приховували свого захоплення ними, робили їх героями своїх книжок. У мене немає конкретних статистичних даних, але цей факт, здається, давно доведено. “Якщо ви хочете, бути письменником, будьте котом”, казав Олдос Хакслі. Мішель Турньє писав про котів: “Властивість ходити серед книг і чорнильниць, не порушуючи порядку, робить його ідеальним товаришем письменника”. “Письменники люблять котів, додає Робертсон Девіс, оскільки це надзвичайно тихі, милі та розумні істоти. І коти люблять письменників з тих же причин. ”

Змістовно проведено огляд літератури «Екзотичні тварини», на якому була представлена література, про незвичайних вихованців, екзотичних домашніх тварин: капібарів, паличників, їжачків,карликових кіз, мініатюрних свиней, скунсів і навіть тарганів.

Усе це свідчить про те, що чотириногі друзі завжди мали величезний вплив на наше життя. Погодьтеся, зв'язок, що виникає між людиною і її улюбленцем, — унікальний. Але найголовніше питання, яке доведеться поставити собі: чи зможу я бути хорошим господарем домашньої тваринки, тому що тільки у хорошого господаря такий вихованець буде щасливий.


Домашні тварини від А до Я Домашні тварини від А до Я Домашні тварини від А до Я

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com