Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

День патріотичності та єдності


День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно - Української Народної Республіки.

Саме цій знаменній події і були присвячені історико - патріотичні читання «Національна єдність – запорука державності України», які були проведені у читальному залі гуманітарного профілю для учнів НВО №5 19 січня 2017 року.

У заході взяли участь Степан Кушнір – голова правління громадської організації “Хмельницький молодіжний клуб розвитку” та Антоніна Віговська – практичний психолог Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Основна увага присутніх акцентувалась на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918- початку 1919 року охопив майже всю Україну. Під час заходу відбувся показ фільму “День Соборності України”, з якого користувачі бібліотеки дізнались про урочисте святкування об’єднання УНР і ЗУНР та про споконвічне прагнення українського народу до волі, свободи та незалежності.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Знаковій події також була присвячена і презентація книжкової виставки “Національна єдність – запорука державності України”.


День патріотичності та єдності День патріотичності та єдності День патріотичності та єдності
День патріотичності та єдності День патріотичності та єдності

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com