Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Давайте допоможемо


Давайте допоможемо

«Давайте допоможемо» під таким девізом 4 липня 2017 року у літньому читальному залі працівники бібліотеки презентували книги надруковані рельєфно-крапковим шрифтом (шрифтом Брайля).

Популяризація літератури шрифтом Брайля є дуже важливою для людей з вадами зору. Сьогодні в Україні гостро відчувається брак книг надрукованих тактильним шрифтом Брайля. Бібліотека вирішила долучитися до забезпечення українських дітей цією літературою. До послуг читачів 28 книг, але ми сподіваємось, що вони будуть використовуватися не лише під час навчання, але й для розвитку особистості, забезпечення різних потреб у повсякденному житті людини.

Серед книг, які представлені на виставці: «Хрестоматія сучасної української дитячої літератури», І. Франко «Захар Беркут», Б. Матіяш «Казки Різдва», О. Лущевська «Про кита».

Феєрична казка «Дракони, вперед!» – перший великий прозовий твір для дітей відомої художниці та ілюстраторки дитячих книжок Катерини Штанко. Тут і легке фентезі, і дитяча «бондіана», і багато пізнавальних моментів.

Книга сучасної фінської письменниці Туве Янсон «Комета прилітає» подарувала нам чарівний світ, який полонив і дітей, і дорослих. У ньому зворушлива дружба і любов допомагають маленьким героям долати найскладніші випробування та небезпеки — навіть такі невідворотні, як комета, що наближається, загрожуючи всьому живому.

Пропонуємо скористатись цією літературою у читальному залі гуманітарного профілю. Сподіваємося, що ці книги стануть подарунком для малюків, бо вони друкувалися на замовлення самих дітей із важкими порушеннями зору.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com