Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Краща книга Хмельниччини 2016 року


Природа і людина:

Напередодні Всесвітнього дня книги і авторського права у бібліотеці відбувся ХІ Регіональний Форум «Книжкова весна на Хмельниччині», Форум однодумців, тих, хто творить і шанує книгу.

У форумі взяли участь: подільські письменники, журналісти, книгорозповсюджувачі, працівники освіти, бібліотечні фахівці, студентська молодь, представники громадськості міста та ЗМІ.

З привітальним словом до учасників заходу звернулися т.в.о. директора бібліотеки, голова Хмельницького відділення Української бібліотечної асоціації Надія Синиця. У своєму виступі вона коротко зупинилася на історії заснування Всесвітнього дня книги та авторського права, ознайомила із заходами, які проводить бібліотека до цієї дати, повідомила про надходження за державними програмами до бібліотек області, проаналізувала книгозабезпеченість населення області новою книгою. Петро Маліш, прозаїк, голова обласної організації Національної спілки письменників України наголосив на важливості проведення такого заходу, щоб піднести творчих дух місцевих авторів на подальшу активну діяльність.

Під час Форуму свої видання представили: Петро Карась, поет, член Національної спілки письменників; Тетяна Колісниченко, виконавчий директор Філії Публічного Акціонерного товариства «Національна суспільна Телерадіокомпанія України» Хмельницька регіональна дирекція «Поділля-центр»; Станіслава Старостіна, заслужений журналіст України; Оксана Францкевич, керуюча магазину «Клуб сімейного дозвілля» у Хмельницькому ознайомила з продукцією торгівельної мережі видавництва та уподобаннями хмельничан.

В рамках форуму відбулося підведення підсумків загальнообласного дослідження «Краща книга Хмельниччини» та урочиста церемонія вручення дипломів.

У номінації «Літературно-художнє видання» диплом вручено:

Петру Карасю за збірку поезій «Жито і калина».

У номінації «Краєзнавчо-публіцистичне видання» диплом вручено:

Станіславі Старостіній за видання «Увійшли у безсмертя..: книга пам'яті героїв Небесної Сотні і воїнів АТО Хмельниччини».

У номінації «Довідкові видання» диплом вручено:

Валерію Напиткіну та Костянтину Богатову за довідник «Символіка Хмельницької області».

У номінації «Найбільш резонансна книга» (на основі фондів ХОУНБ) дипломи вручено:

Тетяні Колісниченко, упоряднику науково-популярного видання «Хмельниччина»;

Анатолію Філінюку, Леву Баженову, Олегу Погорільцю – співголовам редакційної колегії наукового вісника «Стародавній Меджибіж в історико-культурній спадщині України»;

Наталії Урсу, укладачу довідника «Митці Кам’янця-Подільського: архітектори, мистецтвознавці, художники».

Учасники Форуму долучитись до «Літературного вернісажу» та ознайомилися з кращими зразками вітчизняної книговидавничої продукції, сучасною українською літературою та рейтинговими виданнями.

В рамках Форуму проведено акцію та флешмоб «Приєднуйся до світу, що читає».


Краща книга Хмельниччини 2016 року Краща книга Хмельниччини 2016 року Краща книга Хмельниччини 2016 року
Краща книга Хмельниччини 2016 року Краща книга Хмельниччини 2016 року Краща книга Хмельниччини 2016 року

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com