Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Шляхами мужності і слави


25 жовтня 2016 року до дня визволення України від фашистських загарбників у читальному залі відбувся урок історичної правди «Шляхами мужності і слави».

Захід проходив з метою виховання почуття патріотизму та національної свідомості у молоді; вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні; ознайомлення з бойовими діями за визволення України та подільських земель, зокрема.

Про героїчні події визволення України і Хмельниччини від фашистських загарбників розповів для студентської молоді Сергій Єсюнін – історик, краєзнавець, музеєзнавець, журналіст, провідний науковий співробітник Хмельницького обласного краєзнавчого музею, член Національної спілки краєзнавців України. Також присутні дізналися, як далекого 1944 року війська 1-го Українського фронту під командуванням Маршала Радянського Союзу Г.К. Жукова звільнили тодішній Проскурів, а теперішній Хмельницький від фашистських загарбників. Це сталося в ході проведення військами непереможної і легендарної Червоної Армії Проскурівсько-Чернівецької наступальної операції, яка тривала з 4 березня по 17 квітня 1944 р.

Під час заходу демонструвався документальний фільм «Звільнений Проскурів»; відбулася презентація книжкової виставки «Навічно в пам’яті».


Шляхами мужності і слави Шляхами мужності і слави Шляхами мужності і слави

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com