Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Тінь забутого генія


Тінь забутого генія

28 червня 2016 року працівники відділу мистецтв презентували тематичну виставку «Тінь забутого генія» для відвідувачів літнього читального залу у міському сквері імені Тараса Шевченка з демонстрацією документального фільму «Сімдесятники. Юрій Іллєнко».

Відвідувачі ознайомилися з історією виникнення та розвитку українського кіномистецтва, з багатогранністю творчості талановитого українського кінорежисера, кінооператора, сценариста, актора, продюсера народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка, Державної премії ім. Олександра Довженка за внесок у кіно, академіка Академії мистецтв України, єдиного з України академіка Європейської кіноакадемії, одного з творців нового напряму в кінематографі – «українського поетичного кіно» Юрія Іллєнка.

Тінь забутого генія

На виставці представлено:

  • літературу про зародження українського кінематографа, книги, статті з українських часописів про життя і творчість кінорежисера, спогади друзів, колег по роботі та рідних: першої дружини Лариси Кадочникової, української, російської акторки театру і кіно, народної артистки України, другої дружини Людмили Єфименко – української кіноактриси, кінорежисера, заслуженої артистки України, народної артистки України та синів Пилипа та Андрія;
  • диски з записами кінематографічних творів Юрія Іллєнка «Вечір на Івана Купала», «Тіні забутих предків», «Криниця для спраглих», «Білий птах з чорною ознакою», «Лебедине озеро. Зона», «Легенда про княгиню Ольгу», «Лісова пісня. Мавка»;
  • зібрання повної кінематографічної спадщини Олександра Довженка;
  • колекцію відреставрованих фільмів за участі провідного актора українського кіно 1960-х – 1970-х років Івана Миколайчука.

Ознайомитися з матеріалами виставки можна у відділі мистецтв до 15 серпня 2016 року.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com