Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

За тих, хто впав в бою за крок до перемоги


6 травня 2016 року у відділі мистецтв відбувся вечір-реквієм під назвою “За тих, хто впав в бою за крок до перемоги”, присвячений Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 рр.

Захід відбувся за участю Устименка Олексія Федоровича – полковника у відставці, учасника бойових дій, який розповів про нелегкі воєнні та повоєнні роки, навчання та життя присвячене військовій справі. Роботу на радіотехнічному заводі «Новатор», де створив музей бойової та трудової слави заводу та підготував до випуску альбом з історії створення заводу до 40-ї річниці створення державного підприємства.

Захід проходив з метою виховання в молоді поваги до героїчних подвигів співвітчизників, вшанування пам'яті тих, хто загинув у роки війни; формування патріотичних почуттів, гордості за старше покоління.

Окремий акцент було зроблено на роль та долю жінки, її внесок у перемогу над нацизмом, відданість та жертовність. Представлена презентація “У війни не жіноче лице”. Ознайомлено присутніх із прикладами жіночих історій за матеріалами книжково-ілюстративної виставки “Війна не робить винятків. Жіночі історії Другої світової”.

Під час заходу звучали пісні воєнної тематики, демонструвалися документальні фільми “1944 рік. Визволення області. Хроніки”, “Вічна слава Героям! Україна у Другій світовій війні”, презентовано книжково-ілюстративну виставку “Подвигу твоєму, солдате, вклоняється світ”.


За тих, хто впав в бою за крок до перемоги За тих, хто впав в бою за крок до перемоги

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com