Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Великий Кобзар на Подільській землі


фото фото
фото фото

До 170-ї річниці з часу перебування Тараса Григоровича Шевченка на Поділлі та Волині в бібліотеці відбулися краєзнавчі читання «Великий Кобзар на Подільській землі». Захід пройшов з метою вшанування пам’яті Великого Кобзаря та виховання у молоді почуття патріотизму і гордості за свій край.

В читаннях взяли участь: Віталій Міхалевський, поет, член Національної спілки письменників України, голова обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т. Шевченка; Людмила Данилюк, заступник директора Хмельницького обласного літературного музею; Валерій Кундельський, історик, краєзнавець; Микола Кульбовський, мистецтвознавець, шевченкознавець та учнівська молодь Хмельницького технологічного багатопрофільного ліцею ім. А. Мазура.

Присутні ознайомилися з дослідженнями шевченкознавців щодо перебування Кобзаря на нашій подільській землі, з його літературно-мистецьким спадком, пов’язаним з нашим краєм, а також обговорили питання вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка на Хмельниччині. Під час заходу звучали пісні на слова Т. Шевченка у виконанні студентів Хмельницького музичного училища ім. В. Заремби – Ольги Терещук і Анастасії Батіг. Присутні також ознайомилися з книжковою виставкою «Тарасовими шляхами на Хмельниччині».


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com