Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Як не стати жертвою злочину


18 жовтня 2016 року у читальному залі бібліотеки відбулася бесіда-тренінг «Як не стати жертвою злочину» (до Європейського дня боротьби із торгівлею людьми) в рамках роботи клубу правових знань “Держава. Право. Громадянин”.

Захід проводився з метою підвищення рівня інформованості користувачів про проблему торгівлі людьми; про можливі ризики роботи за кордоном; формування навичок безпечної поведінки.

18 жовтня – Європейський День боротьби з торгівлею людьми. Він є нагадуванням про актуальність цього ганебного явища, а також пошуком шляхів для його подолання.

Україна є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми. Зростає також проблема внутрішньої торгівлі людьми. За даними дослідження, проведеного на замовлення МОМ, понад 160 тис. українців постраждали від торгівлі людьми, що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі.

На заході, в якому взяли участь Вадим Яцишин – координатор консультативного центру з протидії торгівлею людьми у Хмельницькому та Антоніна Віговська – психолог Хмельницького центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді обговорювалися питання небезпеки нелегальної роботи за кордоном, ознаки примусової праці, форми торгівлі людьми, був проведений аналіз конкретних ситуацій і мотивів поведінки людей, які стали жертвами злочину.

Для запрошеної молоді був проведений психологічний тренінг з метою виявлення схильності опинитися в групі ризику.

Під час заходу відбулися демонстрація та обговорення уривків документального фільму «Торгівля людьми – реальність сьогодення» та презентація книжкової виставки «Протидія торгівлі людьми».


Як не стати жертвою злочину Як не стати жертвою злочину Як не стати жертвою злочину

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com