Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Правова освіта молоді в Україні –
запорука розвитку демократичного суспільства


Держава. Право. Громадянин

6 грудня 2016 року в рамках Всеукраїнського тижня права та роботи клубу правових знань “Держава. Право. Громадянин” у читальному залі гуманітарного профілю відбулася консультація юристів «Правова освіта молоді в Україні – запорука розвитку демократичного суспільства» (до Міжнародного дня прав людини).

Держава. Право. Громадянин

Мета заходу: формування у молодих користувачів правової культури, свідомого ставлення до своїх прав і обов'язків перед суспільством і державою, популяризація фондів бібліотеки.

10 грудня у світі святкують Міжнародний день прав людини. В цей день, зазвичай, згадують про механізми досягнення безпеки в суспільстві й зусилля світового співтовариства щодо виховання підростаючих поколінь у дусі дотримання прав людини.


Держава. Право. Громадянин

Нині Україна йде шляхом побудови правової держави. У цей період важливим є формування у молоді нового правового мислення, набуття знань про життєво необхідні закони й уміння використовувати їх у повсякденному житті. Отже, вони не повинні бути осторонь, оскільки молодь – це та сила, яка в змозі здійснити перетворення на краще та забезпечити майбутнє держави. Нормативно-правові акти створюються не для юристів, а для всіх нас, і тому кожен має право звертатися до них.


Держава. Право. Громадянин

Під час заходу заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломеєва, головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Леся Сопротюк, начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Зоряна Давидчук та юрист Хмельницької обласної громадської організації «Подільська правова ліга» Анастасія Площинська розповіли присутнім про історію розвитку прав людини, ознайомили з правами, які мають громадяни України та правами, які мають діти у нашій державі згідно Конвенції ООН про права дитини, яка з 1991 року є частиною національного законодавства України.

Відбувся перегляд та обговорення фільму «Що таке права людини» та презентація книжкової виставки «На допомогу правовій освіті населення».


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com