Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Пленум Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України


фото фото
фото фото

16 листопада в бібліотеці відбувся пленум Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

У його роботі взяли участь: заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Валерій Олійник, голова обласної організації НСК України, доктор історичних наук Лев Баженов, голова Старосинявської районної державної адміністрації Ігор Русий, директор обласної універсальної наукової бібліотеки Надія Синиця, члени правління і президії обласної організації, голови та представники міських і районних осередків Національної спілки краєзнавців України, запрошені гості від громадськості регіону.

Голова обласної організації НСКУ Лев Баженов доповів про здобутки в науково-дослідницькому житті обласної спілки у 2016 році, окреслив основні пріоритетні напрямки діяльності на 2017 рік та відзначив роботу кращих краєзнавчих осередків області.

Делегати пленуму заслухали виступи голови Хмельницької міської організації НСКУ Юрія Блажевича, голови Старосинявської районної організації Антоніни Поліщук та заступника голови Красилівської районної організації Віталія Лавринчука. Директор бібліотеки Надія Синиця, член правління обласної організації, ознайомила присутніх з краєзнавчим ресурсом бібліотеки.

На пленумі були обговорені питання про підготовку енциклопедичного видання про Хмельниччину, посібника з історії Поділля, біобібліографічного довідника про краєзнавців Хмельниччини. Розглянуто заяви про вступ до обласної організації НСКУ та прийняті організаційні робочі документи.

Під час пленуму відзначено кращих членів обласної організації НСКУ: Грамотою обласної державної адміністрації та Почесною грамотою обласної організації НСКУ - Анатолія Роздобудька, політичного і громадського діяча, секретаря обласної організації НСКУ, з нагоди його 70-річчя та Почесною грамотою обласної організації НСКУ – Віктора Адамського, кандидата історичних наук, викладача Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, з нагоди його 50-річчя від дня народження.

Для учасників пленуму бібліотекою було підготовлено розгорнуту книжкову виставку «Краєзнавство Хмельниччини: історія і сучасність», на якій були представлені науково-дослідницькі праці та історико-краєзнавчі видання місцевих авторів.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com