Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Ваш гардероб, стиль, імідж


фото
фото

З 1 по 10 листопада 2016 року у відділі виробничої літератури проходила декада періодичних видань «Ваш гардероб, стиль, імідж», у рамках якої проведено цикл презентацій книжково-ілюстративних виставок та ряд інших соціокультурних заходів.

Мета заходів – популяризація фондів періодичних видань, які розкривають питання зміни гардеробу, стилю і іміджу відносно зміни самої моди – як важливого соціального феномену і окремої сфери діяльності.

Так, у рамках декади, проведено інформаційну годину «Про стиль, імідж та історію моди», під час якої усі бажаючі отримали корисну інформацію щодо історії моди, формування стилю в одязі та поведінці, останніх тенденцій у світі моди.

Цікаво пройшла презентація виставки періодичних видань «Стильний ремікс: тренди сезону». Значний інтерес серед відвідувачів викликали журнали «Бурда», «Ателье», «Шик», «Лиза», «Добрые советы» тощо, які розкривають основні фешн-поняття, структуру індустрії моди та особливості функціонування фешн-підприємств.

Незабутнє враження на користувачів бібліотеки справив інформаційний коктейль «Відомі модельєри світу: біографії, імена, особистості» про життя та творчість Коко Шанель; Крістіана Діора; Гуччіо Гуччі і його сина Альдо Гуччі; Джанні Версаче; Луї Віттона; Ів Сен Лорана; Оскара де ла Рента та українських дизайнерів: Андре Тана, Михайла Вороніна, Оксани Караванської, Ірини Каравай тощо.

У День періодики «Про моду – з офіційних джерел» відвідувачі дізналися як українська індустрія моди може підняти економіку країни шляхом презентування фешн-підприємств, процесів виробництва та поширення моди, створення нових українських колекцій.

Особливий інтерес у людей «третього віку» викликала презентація літератури на тему «Хіти ретро», під час якої презентовано всі випуски журналу «Бурда» за останні 40 років та ретро література з даної тематики.

Прослухавши інформаційне повідомлення «Мода як в кіно: обличчя з обкладинки», відвідувачі дізналися про стиль знаних акторів кіно та театру, які диктують моду в світі.

Змістовно проведено тематичну бесіду «Індустрія краси в контексті індустрії моди» про взаємозв’язки між підприємствами фешн-бізнесу та індустрії моди, товарні характеристики косметики та парфумів, особливості їх виробництва та реалізації, салонний бізнес.

Відеопрезентація «Гардероб, який стає реальністю, змінює моду, життя і нас..» ілюструвала найбільш ексцентричні, блискучі й кумедні тренди в одязі, взутті та декорі колекції «Осінь-Зима: 2016-2017» провідних українських та світових дизайнерів.

На завершення декади проведено майстер-клас з модного рукоділля «Оздоблення сучасного одягу», в ході якого учасники навчилися створювати цікаві аксесуари до вбрання своїми руками, які органічно поєднують художню майстерність, матеріальне виробництво та комерційну діяльність.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com