Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Ми козацького роду нащадки


Ми козацького роду нащадки

12 жовтня 2016 року до Дня Українського козацтва та до Дня захисника України у читальному залі пройшли героїко-патріотичні читання «І оживає дух козацький».

Захід проходив з метою виховання патріотизму у молодих користувачів бібліотеки; осмислення себе як частини великого українського народу; вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

Про наступність традицій, які зародилися на Запорозькій Січі ще у 15 столітті, про мужність і героїзм козацьких нащадків йшла розмова при проведенні героїко-патріотичних читань, на які були запрошені: Олександр Абаєв – активний учасник Майдану, боєць добровольчого батальйону Київ-2, волонтер; Сергій Мацеха – старший лейтенант, військовий 95-ї десантної штурмової бригади; Сергій Кисельов – волонтер громадської організації «Патріоти України»; Сергій Скоробогатий – отаман Хмельницького окремого козацького куреня ім. І. Нечая; Михайло Цимбалюк – поет, прозаїк, публіцист, член Конгресу українських літераторів, член Національної спілки письменників України.


Ми козацького роду нащадки

У виконанні соліста обласної філармонії, офіцера ордену ім. В. Чорновола, лауреата всеукраїнських та міжнародних фестивалів, автора та виконавця Ігоря Білого звучали пісні патріотичного спрямування; поетичні рядки присутнім дарував член Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», член міської літературної спілки «Поділля» Володимир Ярчук.

В ході проведення заходу використовувалися фрагменти документальних фільмів «Українське козацтво» та «Козаки-запорожці»; відбулася презентація книжкової виставки «Героїв стежина – від батька до сина».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com