Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Рожеві сарі


14 липня відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA під час якого було переглянуто фільм режисера Кім Лонжинотто «Рожеві сарі».

У сюжеті фільму піднімалось питання важкого жіночого життя в Індії, яке сповнене повсякденними численними випробуваннями та приниженнями.

Тому, перед початком показу картини практичний психолог Центру соціальних служб для сім’ї та молоді Виговська Антоніна звернула увагу глядачів на насильство в сім’ї, яке, нажаль, досить часто замовчується самими жінками, та що саме стримує їх від активних дій на свій захист.

Дана тема є, звичайно, досить болючою не лише для жінок інших країн, а і для України зокрема. Тому після перегляду фільму розгорнулася досить жвава дискусія, в якій взяли участь жінки: працівники культури, психологи, домогосподарки, які не змогли залишитись байдужими до даної проблеми. Глядачі звернули увагу на особливості сімейних традицій Індії в порівнянні з іншими країнами світу: Африки, країн Сходу і в тому числі України.

Як зазначив психолог, нині і в Україні, досить поширеними є порушення щодо прав жінок, досить частими є випадки домашнього насильства, зневажливого ставлення, дискримінації в оплаті праці в окремих галузях, примусу до надання сексуальних послуг. Глядачі отримали практичні поради стосовно вирішення окремих проблем з якими вони зустрічаються в повсякденному житті.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com