Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Кость Широцький (1886-1919): науковець, просвітник, педагог


9 червня відбулася презентація наукових видань: монографії «Кость Широцький (1886-1919): науковець, просвітник, педагог», науково-археографічного видання «Кость Широцький у матеріалах із фондів Державного архіву Хмельницької області та Хмельницького обласного краєзнавчого музею» кандидата історичних наук Лілії Іваневич та науково-археографічного видання «Кость Широцький (у працях, статтях, некрологах, гаслах, матеріалах, документах)» у авторстві кандидатів історичних наук Лілії Іваневич та Анатолія Трембіцького.

У вступному слові ведуча заходу Олена Баворовська, заступник директора з внутрішньобібліотечної роботи, познайомила присутніх – науковців, краєзнавців, представників музейних та архівних установ – з науковим доробком кандидата історичних наук, докторанта Лілії Іваневич та наголосила на важливості досліджуваної теми.

Автор розповіла присутнім про суспільно-політичну, громадсько-просвітницьку діяльність К. Широцького, висвітлила його участь у роботі наукових, краєзнавчих і просвітницьких товариствах, що діяли в Україні та Росії. Свій виступ вона супроводжувала відеорядом із старих світлин та архівних копій документів.

Анатолій Трембіцький, співавтор історико-археографічного видання «Кость Широцький (у працях, статтях, некрологах, гаслах, матеріалах, документах)», звернув увагу на значення творчого доробку К. Широцького та розповів про кропітку роботу над опрацюванням документів для виданням.

В обговоренні взяли участь: Лев Баженов, доктор історичних наук, Юрій Блажевич, кандидат історичних наук, Борис Кузіна, кандидат історичних наук, Віталій Міхалевський, голова Хмельницького обласного об’єднання товариства «Просвіта», кандидат технічних наук.

За вагомий внесок у дослідженнях та відзначення 130-річного ювілею К. Широцького Лілія Іваневич отримала Почесні грамоти від Національної спілки краєзнавців України, Хмельницької міської організації НСК України та від митрополита Антонія.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com