Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Живи, Україно, прекрасна і вільна


Живи, Україно, прекрасна і вільна Живи, Україно, прекрасна і вільна

В рамках проведення заходів до 25-ої річниці Незалежності України в літньому читальному залі «Сквер літературного читання» відділом абонемента була проведена презентація книжково-ілюстративної виставки «Живи, Україно, прекрасна і вільна».

Відвідувачі ознайомилися з виданнями, які розкривають події історичного минулого нашої країни. Так, зокрема у книзі «Україна. Віхи історії» показані історичні шляхи українського народу до національно-державної самостійності і суверенітету. Ця книга знайомить читачів з історичними особистостями, відомими діячами науки, освіти і культури.


Живи, Україно, прекрасна і вільна

Крім того увазі відвідувачів були запропоновані фотоальбоми: «Ілюстрована історія України». У виданні висвітлюються основні етапи формування української державності, боротьбу українського народу за свої права, утвердження своєї культури. Викликала цікавий інтерес у користувачів і книга « Клімова А. А. Україна. 101 видатна постать». Енциклопедія знайомить читачів з видатними особистостями, котрі являють собою славу України. Привернула увагу відвідувачів література з серії « Сто великих». Це видання містить 100 коротких біографічних нарисів, історичних портретів видатних наших земляків, представників найрізноманітніших верств суспільства, чиїми зусиллями впродовж віків творилася українська культура, формувався світогляд української нації. У книзі Нізовського А. Ю. «100 великих реліквій і скарбів України» докладно описано реліквії, що належали колись відомим історичним діячам і стали нині символами нашої державності, і скарби духовні - книги, картини, ікони, предмети матеріального побуту - витвори ювелірного мистецтва. В кожного із цих предметів-символів, що дійшли до нас із глибин століть своя захоплююча, драматична доля, у цілому ж вони становлять унікальний літопис України.

Виставка продовжує експонуватися у відділі абонементу.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com