Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Полум’яні голоси


Полум’яні голоси

20 жовтня відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA. Студенти Хмельницького торговельно-економічного коледжу мали нагоду переглянути документальну стрічку режисера Ноа Левіна «Полум’яні голоси»

У сюжеті фільму розповідається про життя 17-річного ізраїльтянина ефіопського походження, який пише пісні та мріє стати відомим репером. Тексти пісень його гурту «Полум‘яні голоси» – це історії про молодь, розповіді про їхні життя й мрії. Коли ефіопи починають виступи проти поширення расизму, головний герой трансформує свої почуття в слова пісні й стає голосом протесту. Саме тому, головною темою для обговорення була расова дискримінація, деякі випадки якої мають місце і в нашій країні.

Під час дискусії молодь ділилась своїми переконаннями, сподіваннями та баченням майбутнього. Говорили про терпиме ставлення до темношкірих, про мову ворожнечі, яку часто використовуємо навіть неосмислено, про результати та наслідки мирних протестів. У ході обговорення студентам було запропоновано заповнити анкети та поділитися враженнями від переглянутого фільму.

За результатами анкетувань виявилося що фільм сподобався багатьом, і не дарма, адже ця розповідь торкається жорстокої реальності, яку потрібно змінювати.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com