Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Україна понад усе!


фото фото
фото фото

21 листопада українці відзначають одне із знакових свят в новітній історії України – День Гідності та Свободи. З цієї нагоди у читальному залі відбулися патріотичні читання «Україна понад усе!», які пройшли під гаслом «Вільні творять майбутнє». Захід проходив з метою вшанування пам`яті Героїв Небесної сотні; виховання почуття відповідальності за долю своєї країни; утвердження громадянської позиції користувачів бібліотеки.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протести української громадськості у відповідь на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Відтоді минуло небагато часу, але, здається, пройшла ціла епоха, так сильно змінилася країна і так сильно змінився світ навколо нас. Біля сотні молодих українців, які прагнули свободи і поваги до себе, не хотіли миритися з владою, яка грубо потурала право на вільний вибір свого майбутнього, загинули від куль правоохоронців, але їхній подвиг змінив нас, наші погляди та ставлення до тих процесів, які сьогодні відбуваються в Україні.

У патріотичних читаннях брали участь активні учасники тих доленосних подій: Назар Чепко – учасник Майдану та боєць добровольчого батальйону; Степан Кушнір – голова громадської організації «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» та його заступник Артур Кокаревич.

Під час проведення заходу відбулися показ та обговорення документального фільму «Революція Гідності»; звучали патріотичні вірші та пісні; була презентована книжкова виставка «Україна – територія Гідності та Свободи».

У заході активну участь взяли студенти гуманітарно-педагогічної академії, які висловили впевненість у тому, що ця сторінка історії об`єднала всіх патріотів держави, і Україна обов`язково зуміє відстояти свій демократичний вибір.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com