Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Титан духу і честі

«Ми , українці, були, є і завжди будемо вільними»
В. Чорновіл

«Титан духу і честі».

В історії українського суспільства є особистості, завдяки яким Україна стала незалежною. До таких людей належить В`ячеслав Чорновіл – полум`яний борець за справедливість, за волю, за щастя народу. Один із засновників «Народного Руху України», ініціатор заснування Української Гельсінської спілки, в`язень таборів, передчасно загиблий В`ячеслав Чорновіл став символом прориву країни до демократії та незалежності.

До 79-ї річниці з дня народження В`ячеслава Чорновола у відділі міського абонемента відбулася презентація книжкової виставки «Титан духу і честі». Користувачі бібліотеки ознайомилися з життєвим та творчим шляхом письменника-дисидента, журналіста, політичного і державного діяча, прослідковуючи його у таких книгах, як: «Провідники духовності в Україні», «Видатні українці», «Сто великих українців»…Чинне місце на виставці займають праці самого автора – «Десятитомне видання творів», «Рух ми відстоїмо», «Пульс української незалежності».

За збірки «Правосуддя чи рецидиви терору», «Лихо з розуму» та книжку «Хроніка таборових буднів» В. Чорновіл був удостоєний Державної премії України імені Т.Г. Шевченка, Міжнародної журналістської премії «Велика Британія 1975 рік» та нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

«Титан духу і честі».

В`ячеслав Чорновіл став національним героєм. Він загинув в русі – у дорозі на шляху до тієї іншої України, за яку заплатив здоров`ям і життям.

У 2000 році йому присвоєно звання Героя України.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com