Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Дзвони Чорнобиля


В рамках обласних заходів, приурочених 30-й річниці Чорнобильської катастрофи відділ абонемента здійснив презентацію книжково-ілюстративної виставки «Дзвони Чорнобиля».

На виставці були представлені документи, фотоальбоми, книги спогадів учасників ліквідації аварії, статті з періодичних видань, художні твори про Чорнобильську катастрофу. Представлені на виставці матеріали висвітлюють події тих трагічних днів.

Найбільший інтерес викликали книги спогадів наших земляків. Серед них – книга Володимира Федоровича Лукіянчука «Чорнобильці Хмельницького». Книга пам’яті та спогадів повертає нас до 30-річної давнини, коли сталася на Чорнобильській АЕС аварія. Через горнило страшної трагедії пройшло понад три тисячі хмельничан. Спогади учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, документальні матеріали, розповіді про чорнобильців у місцевій пресі – про це та інше дізнаються читачі з цієї документальної книги.

Книга «Медики Чорнобиля Хмельниччини» В. Ф Лукіянчука практично є продовженням першої книги пам’яті та спогадів «Чорнобильці Хмельницького. Понад 14 тисяч громадян Хмельниччини приймали участь і постраждали внаслідок ліквідації аварії на ЧАЕС, у тому числі понад 700 медичних працівників. Це книга пам’яті та спогадів, книга вдячності, книга шани і поваги до подвигу героїв-чорнобильців.Привернули також увагу присутніх книги Ю. Пархоменка, ліквідатора аварії на ЧАЕС, «Доля обрала нас», «У кожного своя правда», у яких він згадує своїх побратимів, які пішли з життя, а також тих, хто не дивлячись на хвороби, продовжує боротись за життя, наперекір всім недугам, підтримуючи Чорнобильський Рух.

Книжкова виставка – данина пам’яті загиблим, вияв палкої вдячності тим, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Низький уклін та глибока повага побратимам-ліквідаторам за їхній подвиг, здійснений в ім’я врятування нашої країни від ядерної загрози.


Дзвони Чорнобиля Дзвони Чорнобиля Дзвони Чорнобиля

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com