Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Вміння слухати і говорити. Як досягти успіху в житті


20 квітня 2015 року в рамках декади популяризації літератури з питань психології у читальному залі ОУНБ ім. М. Островського відбулася бесіда-діалог на тему «Вміння слухати і говорити. Як досягти успіху в житті» для учасників клубу «Разом» (внутрішньо переміщених осіб із сходу України).

Мета діалогу – навчитися краще розуміти себе та інших людей, знайти ключі, що допоможуть більш повніше і глибше проживати життя. Під час бесіди провідний психолог Хмельницького обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Антоніна Віговська проаналізувала сильні і слабкі сторони в характері людини, наголосила на помилки, які ми допускаємо. На основі тренінгу «100 % відповідальності» присутні мали змогу зрозуміти, якщо ми хочемо бути почутими, то маємо й самі слухати і чути інших.

Психолог акцентувала на тому, що знання своїх звичок – це перший крок до їхнього удосконалення. Вона нагадала присутнім, що успіх – це набір правильних звичок, що від брудних думок потрібно тікати і завжди використовувати «техніку позбавлення від поганих думок». Щоб не опинитися в замкненому колі буднів, маємо вносити деякі зміни у своє звичайне життя. Це принесе радість та піднесення, додасть сил, надихне на працю, відкриє щось нове. Яскравим прикладом може слугувати життя параолімпійки Оксани Мастерс (володарки найвищих медалей, хмельничанки) та австралійця Ніка Вуйчича, долі яких особливо виділяються серед багатьох історій про силу волі. Головним девізом їхнього життя є «Без віри нічого не має сенсу». У сучасному світі дуже багато різноманітних проблем, небезпек і несправедливості. Тож якщо людина хоче якось вплинути на хід подій та змінити щось на краще, вона передусім мусить починати із себе.

Під час заходу відбулася презентація книжкової виставки «Зміни життя на краще».


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com