Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Репродуктивне здоров’я та шляхи його збереження


Фото Фото

18 грудня 2014 року у читальному залі відбулося засідання клубу сімейного спрямування “Людина. Сім'я. Україна” на тему “Репродуктивне здоров’я та шляхи його збереження” (на виконання обласної програми “Репродуктивне здоров'я населення Хмельницької області на період до 2015 року”).

Захід проходив з метою: сформувати у молоді поняття про чинники, які впливають на репродуктивне здоров’я молоді, розуміння необхідності дотримання культури статевих стосунків на основі дружби, поваги, вірності; навчити запобігати ризикам і негативному впливу на репродуктивне здоров’я соціальних та особистісних чинників; виховувати свідоме ставлення до свого репродуктивного здоров’я та почуття цінності родинних стосунків, відповідального батьківства.

Молодь повинна оволодіти найкращими життєвими навиками, використовувати їх надалі для підтримки свого здоров’я, відтворення здорового покоління. Для досягнення цього, молода людина повинна знати основи здорового способу життя, опанувати культуру планування сім’ї, статевих стосунків.

У засіданні клубу взяли участь: Віктор Долгов — лікар-генетик Хмельницького міського перинатального центру, Олександр Дацюк — секретар єпархіального управління Хмельницької єпархії Української Православної Церкви, Антоніна Віговська – практичний психолог Хмельницького міського центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді та студенти ХКТЕІ.

У ході заходу обговорювались питання репродуктивного здоров’я і планування сім’ї, використання сучасних та ефективних методів контрацепції, спрямованих на зміну ставлення молоді до особистого здоров’я. Присутня на заході молодь мала можливість отримати коректну, сучасну інформацію щодо репродуктивного здоров’я і планування сім’ї, інформацію, яка допоможе молодим людям прийняти життєво важливі рішення щодо власного здоров’я та здоров’я тих, кого вони люблять.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com