Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Усі дороги ведуть до бібліотеки


фото

30 вересня в рамках Всеукраїнського дня бібліотек обласна універсальна наукова бібліотека імені Миколи Островського провела День відкритих дверей.

З метою привернення уваги громади до діяльності бібліотеки та підвищення її іміджу низка святкових заходів пройшла як в приміщенні бібліотеки, так і за її межами.

В цей день обласна наукова бібліотека була по особливому святкова та ошатна. Проводились різноманітні соціокультурні заходи, акції та флешмоби. Всі бажаючі взяли участь у акціях добрих справ «Подаруй книгу для учасників АТО», «Передплати газету або журнал для бібліотеки» та «Поверни бібліотеці книгу». Завдяки акції «Стань читачем сьогодні» відвідувачі записались до бібліотеки безкоштовно. В тому числі, на базі НВО № 9 працівниками бібліотеки було презентовано можливості і послуги Центру європейської інформації, який діє при інформаційно-бібліографічному відділі та перспектив участі в європейських освітніх програмах для членів шкільних європейських клубів міста.

В кожному відділі бібліотеки презентувались книжкові виставки («Книга - диво, створене людиною»; «Хмельниччино рідна, ти в світі єдина, велична моя Батьківщина»; «Я прийду на світанку у садок із росою…» присвячена вшануванню пам’яті Героїв Небесної сотні і учасників бойових дій у зоні АТО; «Вивчаємо англійську разом»; «Книга - берегиня духовного скарбу»; «Світ сучасної української літератури»; «Книга. Читач. Бібліотека»; презентація літератури іноземними мовами «Foreign Books for»; «Світ буквоїдів»; «Мистецтво крізь призму минулого та сьогодення»), проводились захоплюючі подорожі лабіринтами бібліотеки, творчі зустрічі, відео-перегляди («Бібліотек@ - територія єдності», «Досягнення нашої бібліотеки», «Світ за твоїм вікном: кіноспадщина Олександра Довженка»).

Для всіх бажаючих проведено екскурсії «Бібліотек@ - твоє вікно у світ», акції та цікаві презентації. Цікаво пройшла акція «Відчуй себе бібліотекарем!» та «Виконай своє замовлення», під час якої відвідувачі спробувати побувати в ролі бібліотекаря.

До 110-ї річниці з дня народження М. О. Островського, ім’я якого носить обласна наукова бібліотека, відділом краєзнавчої літератури було презентовано Інтернет-розвідку «Крокуємо з ім’ям Миколи Островського», а у відділі мистецтв в рамках перегляду «Кіноспадщина Олександра Довженка», до 120-річчя від дня його народження, було продемонстровано німу комедійну кінострічку «Ягідка кохання». В читальному залі відбулась зустріч з подільським письменником Олегом Стадніком «Я вірю в добро». Відділом науково-методичної роботи та інновацій у бібліотечній справі було організовано ретро-виставку фотоальбомів «Бібліотека у двох століттях». Інформаційно-бібліографічний відділ з відвідувачами бібліотеки провели інформаційну бесіду «Культура читання як складова наукової організації праці». В інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» було презентовано виставку «Вивчаймо англійську разом», яка висвітлювала основні ресурси та послуги центру, за допомогою яких можна самостійно вивчати та вдосконалювати англійську мову. Серед них – друковані посібники та граматики з вивчення мови, аудіокниги, інтерактивні програми Rosetta Stone English 123, інтелектуальні настільні ігри, база е-книг та е-журналів, навчальні програми на Айпадах. У відділі мистецтв було презентовано персональну виставку декоративно-прикладного мистецтва «Витинанка Оксани Цимбалюк», виставку графічних робіт студентки ВПУ 25 Анастасії Ямборко «Спочатку намалюю світло…» та роботи вишиті гладдю Надії Головачук «Вишите диво».

Крім того, цього дня працівники бібліотеки ім. М. Островського вийшли «в люди». У сквері імені Тараса Григоровича Шевченка були проведені флешмоби «А ми читаємо» та «Читай! Формат не має значення!», акції «Стань читачем бібліотеки сьогодні!» та «Усі дороги ведуть до бібліотеки», під час яких всі бажаючі записались до бібліотеки безкоштовно та отримали святковий читацький квиток. Бібліотекарі читали вірші Шевченка разом з перехожими, спілкувались, обмінювались позитивом, знайомились, розповідали про сучасні бібліотеки і їх кардинально новий формат подачі інформації. Презентувалась рідкісна і цінна література творів Тараса Григоровича Шевченка, від книги-мініатюри «Заповіт» до великогабаритної «Гайдамаки». Також, було проведено тест драйв електронних читанок та планшетів іРаd під назвою «Книга нового покоління». Учасники акції спробували почитати книги на нових носіях. Працівники бібліотеки навчали як правильно користуватися пристроями та як завантажувати на них книги.

Дуже приємно, що траплялись люди, які знали на пам'ять вірші Тараса Григоровича Шевченка та залюбки декламували їх!

В цілому, святкування Всеукраїнського дня бібліотек пройшло цікаво та креативно. Дякуємо за вдячні відгуки наших користувачів, адже ми працюємо для Вас!


фото фото
фото фото фото фото фото фото

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com