Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Дослідник історії Поділля


Фото

10 грудня у відділі краєзнавства відбувся вечір пам’яті «Дослідник історії Поділля», приурочений 100-річчю від дня народження історика-краєзнавця, кандидата історичних наук, громадського діяча Степана Костянтиновича Гуменюка.

Вшанувати пам'ять відомого історика-краєзнавця, бібліографа Поділля, першого голову Хмельницького обласного історико-краєзнавчого товариства Степана Костянтиновича Гуменюка зібралися науковці, краєзнавці, колеги та рідні ювіляра.

Фото

Перу Степана Костянтиновича належать понад 500 публікацій, брошур, методичних посібників з історії Поділля, міста Хмельницького та культурної спадщини краю. За визначний внесок у розвиток краєзнавства на Поділлі С.К. Гуменюк був нагороджений Почесною Грамотою Верховної Ради УРСР, за значний вклад у розвиток історичного краєзнавства відзначений обласною премією імені Юхима Сіцінського.

Понад десять років Степан Костянтинович працював в обласній науковій бібліотеці та вніс значний вклад у розвиток краєзнавчої бібліографії. Фахівці бібліотеки, яким довелось працювати поряд характеризують його як мудрим учителем завжди готовим прийти на допомогу.

Про вклад Степана Костянтиновича у розбудову краєзнавства на Хмельниччині, його наукові дослідження, краєзнавчі розвідки розповіли: очільник Хмельницької міської організації Національної спілки краєзнавців України Юрій Іванович Блажевич; доктор історичних наук Олександр Петрович Григоренко; кандидат історичних наук Борис Станіславович Кузіна. Про важливість бібліографічних праць С. Гуменюка, які стали науково-довідковими матеріалами для вчених та краєзнавців ознайомили директор бібліотеки заслужений, працівник культури України Надія Миколаївна Синиця, бібліографи Тетяна Безвушко та Світлана Михайлова. Спогадами про батька поділилися Зоя Белінська і Валентина Завроцька.

Фото Фото

Учасники вечора ознайомилися з творчим доробком краєзнавця та літературою про нього, переглянувши книжкову виставку «Краєзнавець, дослідник Поділля» та біобібліографічним покажчиком «Невтомний дослідник історії Поділля», підготовлений Хмельницькою ОУНБ ім.М.Островського.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com