Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Архів новин за 2017 рік


Серія майстер-класів з виготовлення новорічних прикрас з паперу
27.12.2017
У відділі мистецтв впродовж трьох тижнів проходила серія майстер-класів з виготовлення новорічних прикрас з паперу. У майстер-класах взяли участь: учні ліцею № 17, члени сімейного клубу толерантності «Разом» для внутрішньо переміщених осіб та користувачі бібліотеки.
Детальніше...

Засідання клубу «Краєзнавець
21.12.2017
В рамках засідання клубу «Краєзнавець» відбулась презентація науково-популярних видань: «Замки, фортеці, пізньосередньовічні міські укріплення Хмельницької області» та «Давні карти та щоденники про Хмельниччину ХVI – ХVIIІ століть».
Детальніше...

Енергозберігаючі технології
20.12.2017
20 грудня 2017 року у відділі виробничої літератури відбулося засідання лідерів учнівського самоврядування Хмельницького району. Учасникам заходу презентовано книжкову виставку «Енергозберігаючі технології» та відеофільм «Енергоефективне місто», які розкривають поняття енергоефективності та енергозбереження, а також нові підходи до раціонального використання енергоресурсів.
Детальніше...

Творча зустріч композитора, музиканта, поета Михайла Люшні
20.12.2017
19 грудня 2017 року відбулася творча зустріч письменників, літераторів Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» з композитором, музикантом, поетом Михайлом Люшнею.
Детальніше...

Титан духу і честі
19.12.2017
В історії українського суспільства є особистості, завдяки яким Україна стала незалежною. До таких людей належить В`ячеслав Чорновіл – полум`яний борець за справедливість, за волю, за щастя народу. Один із засновників «Народного Руху України», ініціатор заснування Української Гельсінської спілки, в`язень таборів, передчасно загиблий В`ячеслав Чорновіл став символом прориву країни до демократії та незалежності. До 80-ї річниці з дня народження В`ячеслава Чорновола у відділі абонемента відбувся вечір пам’яті «Особистість високої доби» та презентація книжкової виставки «Титан духу і честі».
Детальніше...

Бібліотека українського воїна
19.12.2017
В рамках реалізації Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна» Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека передала до Хмельницького 15-го гарнізонного будинку офіцерів 346 примірників нових сучасних видань, що були зібрані бібліотеками Хмельниччини у другому півріччі 2017 року.
Детальніше...

Бібліотека і школа: грані співпраці
18.12.2017
15 грудня 2017 року в читальному залі бібліотеки пройшов семінар - практикум «Запровадження трирівневої моделі превентивного виховання. Організація роботи служби порозуміння». Захід проведено спільно з Управлінням освіти Хмельницького району.
Детальніше...

Архівна справа на Хмельниччині історія та сучасність
18.12.2017
Напередодні професійного свята – Дня працівників архівних установ в читальному залі гуманітарного профілю Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки відбулась презентація наукового видання «Архівна справа на Хмельниччині історія та сучасність», авторами якого є Володимир Байдич.
Детальніше...

Реклама та її вплив на життя людини
14.12.2017
14 грудня працівниками відділу мистецтв для учнів ліцею №17 проведено інформаційну годину «Реклама та її вплив на життя людини».
Детальніше...

Перегортаючи час
13.12.2017
13 грудня у відділі мистецтв відбулась презентація робіт та зустріч з художником-графіком, журналістом Володимиром Под`япольським «Перегортаючи час».
Детальніше...

Розумне зростання Хмельниччини та розвиток територій
12.12.2017
12 грудня бібліотека взяла участь у Форумі регіонального розвитку "Розумне зростання Хмельниччини та розвиток територій", який відбувся за сприяння проекту U-LEAD з Європою «Підтримка реформи децентралізації в Україні».
Детальніше...

Відлуння Чорнобильської трагедії
14.12.2017
До Міжнародного дня інвалідів та напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС працівники бібліотеки провели інформаційний захід для членів Хмельницької спілки молодих інвалідів міста.
Детальніше...

На порозі вибору майбутнього
12.12.2017
12 грудня у відділі мистецтв пройшов профорієнтаційний урок «На порозі вибору майбутнього» для старшокласників ліцею № 17.
Детальніше...

Повір і живи!
12.12.2017
У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася презентація літературно-художнього видання «Повір і живи!». Це єдиний збірник духовної поезії, виданий на Хмельниччині на честь 500-річчя Реформації – християнського духовно-просвітницького Руху, що змінив світ. Книга видана за фінансової підтримки Управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації.
Детальніше...

Роль методичної служби у сприянні інноваційному розвитку бібліотек
08.12.2017
З метою підвищення фахової компетентності працівників бібліотек області 6-8 грудня 2017 року у Хмельницькій ОУНБ для фахівців методичних служб проведено лабораторію професійної майстерності методиста на тему «Роль методичної служби у сприянні інноваційному розвитку бібліотек», що зібрала представників центральних районних, центральних міських бібліотек та бібліотек об’єднаних територіальних громад області.
Детальніше...

Місцеве самоврядування – історія та перспективи
07.12.2017
Колектив бібліотеки долучився до обласних урочистостей з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування в обласній філармонії та представив мультимедійну виставку-експозицію «Місцеве самоврядування – історія та перспективи».
Детальніше...

Просвітницькі читання «Просвіта» Хмельниччини»
07.12.2017
7 грудня відбулися просвітницькі читання «Просвіта» Хмельниччини», приурочені 25-річчю з часу відновлення діяльності обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т.Г. Шевченка.
Детальніше...

Проблеми порозуміння у християнських сім`ях
07.12.2017
В рамках відзначення 500-річчя Реформації у бібліотеці за участю представника обласного Управління культури, національностей, релігій та туризму відбувся форум християнських лідерів на тему «Проблеми порозуміння у християнських сім`ях».
Детальніше...

Правам людини європейський рівень поваги та захисту
06.12.2017
«Правам людини європейський рівень поваги та захисту», під такою назвою 6 грудня 2017 року у читальному залі гуманітарного профілю в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та Всеукраїнського тижня права відбулось правове досьє.
Детальніше...

Апостол духовності
05.12.2017
5 грудня працівниками відділу абонемента проведено годину літературного портрету «Апостол духовності», приурочену 295-й річниці від дня народження найвидатнішого українського письменника, просвітителя-гуманіста, філософа, освітянина ХVIII століття Григорія Сковороди.
Детальніше...

Микола Леонтович – Бах у хоровій музиці
01.12.2017
В рамках циклу «Видатні українці, знанні в світі» 1 грудня 2017 року для учнів старших класів ліцею № 17 працівниками Центру європейської інформації спільно з відділом мистецтв проведено мистецько-просвітницьку годину «Микола Леонтович – Бах у хоровій музиці», присвячену 140-річчю від дня народження українського композитора, хорового диригента.
Детальніше...

Волонтери: допомагаємо країні та громаді
01.12.2017
1-го грудня в стінах бібліотеки під гаслом «Волонтери: допомагаємо країні та громаді» пройшов Ярмарок волонтерів, присвячений Міжнародному дню волонтера.
Детальніше...

Японія: нев’януча квітка сакури

Японія: нев’януча квітка сакури Під такою назвою у читальному залі гуманітарного профілю пройшов літературно-художній вернісаж, присвячений Року Японії в Україні. Організаторами заходу виступили читальний зал гуманітарного профілю та відділ літератури іноземними мовами бібліотеки.Детальніше...


Світ без насильства

29 листопада 2017 року у читальному залі гуманітарного профілю в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбулася бесіда «Світ без насильства» (до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок). Детальніше...


Впровадження УДК

На базі регіонального тренінгового центру бібліотеки відбувся семінар-практикум «Впровадження УДК в практику роботи публічних бібліотек області». У семінарі взяли участь 35 бібліотекарів-каталогізаторів із ЦРБ, ЦМБ та головних бібліотек ОТГ.Детальніше...


Карвінг

З Україною в серці! Під такою назвою в читальному залі гуманітарного профілю відбулися патріотичні читання до Дня Гідності і Свободи. Детальніше...


Барвисте диво – Петриківка

У відділі мистецтв відбулася мистецька година «Барвисте диво – Петриківка» з практичними елементами декорування. Детальніше...


Над білим янголом скорботи не згасне духу смолоскип

Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінською владою у 1932 -1933 роках, був присвячений урок історичної правди, який пройшов 22 листопада в читальному залі бібліотеки. Детальніше...


Карвінг

В рамках засідання клубу органічного землеробства «Успішний дачник – здорова громада» проведено майстер-клас з фігурної нарізки овочів та фруктів «Карвінг овочів і фруктів, або їстівні шедеври власноруч». Детальніше...


Тиждень німецької культури

З 13 по 17 листопада, з метою популяризації німецької мови та літератури, ознайомлення користувачів бібліотеки з традиціями та звичаями Німеччини, розширення світогляду та ерудиції учнів та студентів, в рамках Року німецької мови в Україні, в бібліотеці пройшов Тиждень німецької культури «Така різна Німеччина».Детальніше...


75-ї річниці від дня народження Михайла Петровича Люшні

16 листопада 2017 року у відділі мистецтв з нагоди 75-ї річниці від дня народження Михайла Петровича Люшні – композитора, музиканта, поета, громадського діяча, голови обласного відділення Всеукраїнської музичної спілки, голови асоціації композиторів-піснярів області, автора багатьох проектів з культурного життя міста відбувся вечір «Музичне рандеву» за участі членів обласної організації ради ветеранів, митців міста, студентської молоді та учнів НВК № 4.Детальніше...


Мистецтво жити поруч

16 листопада у Міжнародний День толерантності у читальному залі відбулося засідання дискусійного клубу на тему «Мистецтво жити поруч».Детальніше...


Співець життя, молодості, любові

15 листопада працівниками відділу абонемента проведено годину поезії «Співець життя, молодості, любові», приурочену 105-й річниці від дня народження поета, педагога, журналіста Андрія Малишка.Детальніше...


Тиждень німецької культури

В рамках партнерського проекту «Бібліотека-партнер Goethe-Institute: Мова. Культура. Німеччина» в бібліотеці з 13 по 17 листопада 2017 року відбудеться Тиждень німецької культури.Програма заходів

Запрошуємо усіх бажаючих.


Вітаємо!

Колектив наукової бібліотеки щиро вітає директора Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка Валентину Юхимівну Черноус із присвоєнням почесного звання «Заслужений працівник культури України» та бажає невичерпних сил, нових здобутків у професійній діяльності.

Згідно з Указом Президента України від 08.11.2017 №355/2017 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва» за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність директорові Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка Валентині Юхимівні Черноус присвоєнно почесне звання «Заслужений працівник культури України».


Майстер-клас з мистецтва оригамі

З метою популяризації культури Сходу в Україні 10 листопада 2017 року працівниками відділу мистецтв для учнів ліцею № 17 було проведено майстер-клас з мистецтва оригамі. Детальніше...


Майстер-клас з техніки малювання манги

9 листопада 2017 року у відділі мистецтв проведено захід-знайомство із мистецтвом живопису Японії та майстер-клас з техніки малювання манги. На початку заходу працівники презентували літературу про культуру та мистецтво Країни сонця.Детальніше...


Зустріч з Братами Капрановими

В День української писемності та мови Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека зустрічала відомих письменників та видавців Братів Капранових. Для відвідувачів бібліотеки автори презентувати свою нову книжку – журналістське розслідування «Майдан. Таємні файли». Детальніше...


Паперове мереживо

До Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва в обласній універсальній науковій бібліотеці експонується мистецька виставка «Паперове мереживо» майстринь Хмельницького обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва. Детальніше...


Бібліотека як складова культурного простору

В рамках обласних урочистостей приурочених до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва бібліотекою організовано інсталяцію книжково-ілюстративної виставки «Бібліотека як складова культурного простору».Детальніше...


Слово – це те, що житиме вічно

Вже шостий рік поспіль бібліотека та кафедра української філології Хмельницького національного університету втілюють у життя літературно-мистецький проект «Слово – це те, що житиме вічно», приурочений до Дня української писемності та мови. Цього разу до проекту долучилися студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту. Детальніше...


Допоки є Шевченка слово, то доти Україна є

9 листопада в Теофіпольській ЦРБ відбулося обласне свято «Допоки є Шевченка слово, то доти Україна є» до Дня преподобного Нестора Літописця та до Дня української писемності та мови. Детальніше...


Довіряй але перевіряй. Медіаграмотність в українському суспільстві

У бібліотеку надійшла книга про медіаграмотність «Довіряй але перевіряй. Медіаграмотність в українському суспільстві» від клубу ілюстраторів Pictoric. Детальніше...


Боротьба з торгівлею людьми

За ініціативи Європейського Парламенту був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми, як день консолідації зусиль з підвищення рівня обізнаності щодо проблеми торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища і візуалізації проблеми на глобальному рівні. Детальніше...


Українська мова і нація : перспективи розвитку

8 листопада 2017р. працівники відділу абонемента взяли участь у засіданні круглого столу на тему: «Українська мова і нація : перспективи розвитку в період глобалізаційних процесів», приуроченого Дню української писемності та мови, який відбувся у Міжрегіональній Академії управління персоналом. Бібліотекарі презентували книжкову виставку «А мова наша є і вічно буде». Детальніше...


Самооборона

7 листопада працівники бібліотеки провели для колективу обласної бібліотеки для юнацтва виїзне засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, приурочене Дню Гідності та Свободи. Детальніше...


Геометрична мозаїка

У форматі проведення Року Японії в Україні та з метою популяризації культури Сходу 2 листопада 2017 року у відділі мистецтв була презентована виставка-хобі та проведено майстер-клас «Геометрична мозаїка» з мистецтва оригамі, кірігамі та монкірі. Детальніше...


Мистецтво приготування суші

1 листопада 2017 року в рамках відзначення Року Японії в Україні у відділі виробничої літератури проведено майстер-клас «Мистецтво приготування суші». Детальніше...


Хмельницькі краєзнавчі студії

31 жовтня відбулося чергове засідання клубу «Краєзнавець», в рамках якого було презентовано 12 випуск науково-краєзнавчого збірника «Хмельницькі краєзнавчі студії». Детальніше...


Нові економічні терміни

31 жовтня 2017 року у відділі виробничої літератури презентовано книжкову виставку «Нові економічні терміни», приурочену до Міжнародного дня економії. Детальніше...


До міжнародного тижня відкритого доступу

До міжнародного тижня відкритого доступу в бібліотеці проведено майстер-клас по створенню вікі-статей у загальнодоступну вільну багатомовну онлайн-енциклопедію «Вікіпедія» та «День відкритих наукових видань». Детальніше...


Неовізантизм Михайла Бойчука

26 жовтня 2017 року працівниками відділу мистецтв на базі ліцею № 17 проведено мистецьку годину «Неовізантизм Михайла Бойчука» до 135-річчя від дня народження українського живописця. Детальніше...


Цей день в серцях нащадків буде жити

26 жовтня відділом абонемента спільно з обласною радою організації ветеранів проведено вечір вшанування визволителів «Цей день в серцях нащадків буде жити», приурочений 73-й річниці вигнання нацистських окупантів з України. Детальніше...


Сервісне обслуговування автомобільної техніки

25 жовтня 2017 року до Дня автомобіліста і дорожника у відділі виробничої літератури в рамках профорієнтаційної роботи відбулася інформаційна година «Сервісне обслуговування автомобільної техніки». Детальніше...


засідання лідерів учнівського самоврядування

24 жовтня 2017 року у читальному залі гуманітарного профілю відбулося засідання лідерів учнівського самоврядування Хмельницького району.Детальніше


Врожай-2017

З 15 по 22 жовтня 2017 року до Всесвітнього дня продовольства у бібліотеці проходив Тиждень екологічного споживача «Живи органічно!», в рамках якого організовано цикл заходів: Детальніше


Традиції та інновації в тепличному бізнесі

В рамках співпраці з Агенцією сталого розвитку АСТАР 20 жовтня 2017 року бібліотека долучилась до семінару «Традиції та інновації в тепличному бізнесі», організованого Центром підтримки бізнесу м. Хмельницький за сприяння Європейського банку реконструкції та розвитку та ініціативи «EU4Business». Детальніше


Організація діяльності бібліотек в умовах утворення ОТГ

З метою організації діяльності публічних бібліотек в ОТГ, що будуть утворені в області до кінця року, 18 жовтня 2017 року в бібліотеці відбувся семінар-практикум «Організація діяльності бібліотек в умовах утворення ОТГ», у якому взяла участь експерт з питань децентралізації Хмельницького виокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування» Любенчук Вікторія. Детальніше...


Вчителі української мови та літератури

18 жовтня до бібліотеки завітали вчителі української мови та літератури Хмельницького району. Детальніше


Особливості японської національної кухні

У форматі Року Японії 18 жовтня відділ виробничої літератури презентував колоритну мандрівку «Особливості японської національної кухні» для студентів Хмельницького центру професійно-технічної освіти торгівлі та харчових технологій.Детальніше


Торгівля людьми як соціальна проблема сучасності

«Торгівля людьми як соціальна проблема сучасності», під такою назвою з нагоди проведення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми в читальному залі гуманітарного профілю відбулася правова година.Детальніше


Вівтар мужності

13 жовтня у відділі мистецтв бібліотеки відбулася зустріч з художником Володимиром Кравчуком та презентація персональної виставки військово-польового арту «Вівтар мужності». Детальніше...


Японія літературна

На виконання Указу Президента про оголошення 2017 року Роком Японії в Україні у читальному залі гуманітарного профілю відкрито книжкову виставку-інсталяцію «Японія літературна».Детальніше


Конкурентоспроможна бібліотека в ОТГ

В рамках відзначення Всеукраїнського тижня місцевої демократії 17 жовтня Хмельницька ОУНБ долучиться до міжрегіональної відеоконференції «Конкурентноспроможна бібліотека в ОТГ». Детальніше


Дух козацтва – український дух

Під такою назвою 12 жовтня у читальному залі гуманітарного профілю пройшли героїко-патріотичні читання, приурочені до Дня захисника України та Дня Українського козацтва. Детальніше


Екологічна енциклопедія

У бібліотеці відбувся семінар «Еколого-просвітницька діяльність бібліотечних установ» за участі представників Всеукраїнської екологічної ліги. Детальніше


Покаяння та віра

«Покаяння та віра» – під такою назвою з 9 по 12 жовтня 2017 року в читальному залі бібліотеки проходить теологічний семінар. Захід відбувається на виконання Указу Президента України «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації» та розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про затвердження плану заходів з відзначення в області 500-річчя Реформації».Детальніше


Урок української мови та літератури в сучасній школі

11 жовтня фахівцями бібліотеки був проведений день інформації «Урок української мови та літератури в сучасній школі» для вчителів української мови та літератури загальноосвітніх шкіл Хмельницького району. Під час заходу проведено огляд новинок сучасної української літератури, особливу увагу було приділено виданням літераторів Хмельниччини, членам Національної спілки письменників України. Детальніше


Docudays UA «Мова»

11 жовтня вчителі української мови та літератури Хмельницького району взяли участь у перегляді фільму із колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA «Мова» (режисер Сергій Лисенко). Детальніше


Мій компетентнісний урок географії

«Мій компетентнісний урок географії» - під такою назвою 11 жовтня у читальному залі гуманітарного профілю відбувся методичний квест Школи вдосконалення педагогічної майстерності, метою якого було знайомство педагогів з літературними географічними новинками з фондів ОУНБ та можливостями Інтернет - ресурсів бібліотеки. Детальніше


Письменник і політик  Володимир Яворівський»

«Письменник і політик Володимир Яворівський» – під такою назвою відділом абонемента проведено літературну годину, присвячену 75-річчю від дня народження ювіляра. Детальніше


Краєзнавча палітра

10 жовтня в бібліотеці відбулася звітно-виборна конференція Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України. З нагоди цієї події фахівцями бібліотеки було презентовано книжкову виставку «Краєзнавча палітра», на якій експонувалися науково-дослідницькі праці, краєзнавчі та народознавчі видання місцевих авторів. Детальніше


Зустріч користувачів з практичним психологом

10 жовтня 2017 року у відділі виробничої літератури відбулася зустріч користувачів з практичним психологом міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Антоніною Віговською. Детальніше


Німецька мова – це креативно

В рамках учбового року німецької мови у відділі літератури іноземними мовами відбулася година спілкування «Німецька мова – це креативно» для учнів 11 класу спеціалізованої загальноосвітньої школи № 6. Детальніше


Дивовижне в саду і на городі

8 жовтня 2017 року у секторі літератури з питань сільського господарства відбулося урочисте відкриття нового сезону роботи клубу органічного землеробства «Успішний дачник – здорова громада».Детальніше


Дух козацтва – український дух

«Дух козацтва – український дух»Третій рік поспіль 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, УПА та українських козаків, відзначається День захисника України.

До цієї дати у читальному залі гуманітарного профілю 12 жовтня 2017 року о 12.30 відбудуться героїко - патріотичні читання. Детальніше


Інструктаж з питань пожежної безпеки

Співробітником Хмельницького міського управління державної служби з надзвичайних ситуацій Куніциним В.К. проведено інструктаж з питань пожежної безпеки для працівників Хмельницької ОУНБ. Детальніше


Кава-рум в бібліотеці

4 жовтня 2017 року у відділі виробничої літератури організовано бібліокафе «Кава-рум в бібліотеці» (До Міжнародного дня кави).Детальніше


Самовіддане служіння науці та освіті

"Самовіддане служіння науці та освіті" - під такою назвою у читальному залі гуманітарного профілю відбулася творча зустріч з Олександром Галусом – проректором з наукової роботи, доктором педагогічних наук, професором Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та Юрієм Блажевичем – кандидатом історичних наук, доцентом ХГПА, почесним краєзнавцем України.Детальніше


Рік Японії в Україні

На виконання Указу Президента про оголошення 2017 року Роком Японії в Україні у відділі мистецтв підготовлено та проведено захід-знайомство із мистецтвом живопису Японії та майстер-клас з техніки малювання японського коміксу та анімації.Детальніше


Щиро вітаємо Черноус Валентину Юхимівну

Щиро вітаємо Черноус Валентину Юхимівну, директора Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т. Г. Шевченка з почесною відзнакою УБА за відданість бібліотечній справі; бібліотеку-філію № 8 для дітей Кам'янець-Подільської міської централізованої бібліотечної системи та шкільну бібліотеку навчально-виховного комплексу № 9 м. Хмельницького з перемогою у Всеукраїнському конкурсі бібліотечних інтернет-сайтів у 2017 році у номінації «Кращий сайт філії районної/міської ЦБС» https://knigagalina.jimdo.com та «Кращий сайт шкільної бібліотеки» https://biblionvo9.jimdo.com Детальніше


500-річчя Реформації

У 2017 році весь християнський світ відзначає 500-річчя Реформації – масштабного духовного відродження, яке назавжди змінило хід історії. Детальніше


Заходи до Всеукраїнського Дня Бібліотек

30 вересня - Всеукраїнський День БібліотекПрограма заходів


Від книжки до стартапу

У Вас є ідея і бажання її реалізувати? Хочеш створити стартап? Шукаєш місце для ділових зустрічей і цікавих заходів?

Коворкінг «Від книжки до стартапу» у відділі виробничої літератури відкриває свої двері для всіх, кому потрібно комфортне та затишне робоче місце для продуктивної праці, навчання, зустрічей, пошуку нових ідей, проведення переговорів, презентацій, круглих столів та майстер-класів. Детальніше


Михайло Орловський

28 вересня для старшокласників гімназії № 2 проведено історичний краєзнавчий урок «Михайло Орловський – діяч українського національного відродження, видатний краєзнавець Поділля».Детальніше


Cемінар вчителів німецької мови

27 вересня у відділі літератури іноземними мовами проведено семінар вчителів німецької мови шкіл міста на чолі з методистом іноземних мов місцевого департаменту освіти та керівником методичного об'єднання вчителів німецької мови Бризінською Оксаною Леонтіївною. Детальніше


Година цікавих повідомлень

Відділом літератури іноземними мовами проведено годину цікавих повідомлень, присвячену Європейському дню мов. У заході взяли участь студенти Хмельницького базового медичного коледжу, кооперативного торговельно-економічного інституту, учні СЗОШ № 8, № 1. Детальніше


Бібліотека: знай мрій твори

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек 26 вересня 2017 року в Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся ІX обласний Форум бібліотекарів Хмельниччини «Бібліотек@: знай мрій твори». Детальніше


17 міні грантів від АСТАР

Вітаємо колективи семи публічних бібліотек області, які вибороли перемогу серед 17 претендентів на конкурс «17 міні грантів від АСТАР». Ці конкурси спрямовані на реалізацію цілей глобального розвитку ООН на період до 2030 року. Детальніше


Туризм і туристичні ресурси Хмельниччини

В рамках заходів, приурочених до Міжнародного року сталого розвитку туризму, фахівці бібліотеки взяли участь у засіданні круглого столу за темою «Туризм і туристичні ресурси Хмельниччини», який пройшов на базі Хмельницького інституту «Міжрегіональна академія управління персоналом». Детальніше


Хмельниччини чудовий дивосвіт дає наснагу жити і творити

На обласних урочистостях до 80-річчя утворення області в обласній філармонії було презентовано книжково-ілюстративну виставку «Хмельниччини чудовий дивосвіт дає наснагу жити і творити» з фондів Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки. Детальніше


Обласний конкурс бібліотек з національно-патріотичного виховання

Відповідно до Положення про обласний конкурс бібліотек з національно-патріотичного виховання громадян «Україна починається з тебе» з 10 квітня 2017 року в області тривав конкурс бібліотек. У конкурсі брали участь центральні районні, міські, сільські та публічні бібліотеки об’єднаних територіальних громад.

20 вересня 2017 року року у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці під головуванням начальника управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької ОДА Трунової І.М. та за участю голів обласної організації профспілки працівників культури Луценка М.О., ВГО УБА Синиці Н.М., представників Хмельницької ОУНБ відбулось засідання журі конкурсу. Детальніше


Крим SOS

20 вересня відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, під час якого студенти Хмельницького політехнічного коледжу переглянули стрічку із Циклу «Енциклопедія Майдану» «Крим SOS» (режисер Сергій Лисенко).Детальніше


Презентація 12 випуску альманаху «Медобори»

До 80-ї річниці утворення Хмельницької області в бібліотеці відбулась презентація 12 випуску літературно-художнього альманаху «Медобори» Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України». До збірки увійшли нові поетичні та прозові твори подільських «конгресменів», членів обласної організації НСП України, Хмельницької міської літературної спілки «Поділля», Полонської літературно-мистецької вітальні «Полонь», Дунаєвецького літературно-мистецького об’єднання «Сонях» ім. В. Бабляка, Всеукраїнської суспільної організації ЛІТО «СВЕРА» (м. Покровськ Донецької області) і Арт-гурту «Творчий Кременчук». Детальніше


Батьки і діти: етика взаємовідносин

20 вересня 2017 року у читальному залі гуманітарного профілю в рамках роботи клубу «Людина. Сім'я. Україна» відбулася подіумна дискусія «Батьки і діти: етика взаємовідносин» за участю учнівської молоді НВК №10. Детальніше


Бджільництво як компонент сталого розвитку

16-17 вересня 2017 року бібліотека здійснювала інформаційне забезпечення Міжнародної науково-практичної конференції «Бджільництво як компонент сталого розвитку», організованої Центром підтримки бізнесу в м. Хмельницький, за підтримки Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.Детальніше


Діти Створюють Країну

Увага ! Конкурс !

Ваша дитина – особлива ! Вона дуже потрібна Україні ! Про неї має дізнатися світ ! Подаруйте дітям можливості розвитку ! Запрошуємо до участі у міжнародній програмі «Діти Створюють Країну». Детальніше...


Розмовний клуб з вивчення польської мови

За сприяння обласного осередку Спілки поляків в Україні в Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відновлює роботу розмовний клуб з вивчення польської мови. Чекаємо на перше заняття 10 вересня в читальний зал гуманітарного профілю о 16.45.

Довідки за телефоном 067-381-83-22, пані Валентина.Детальніше...


Місячник першокурсника

До уваги користувачів!

Протягом вересня-жовтня 2017 року бібліотека проводить Місячник першокурсника «Бібліотека@: сучасна, креативна, твоя!» для студентів перших курсів, учнів старших класів загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв.Детальніше...

Запрошуємо усіх бажаючих!


Українські імена в інформатиці

13 вересня 2017 року у відділі виробничої літератури відбувся День інформації «Українські імена в інформатиці» (до Дня комп’ютерника і програміста).Детальніше...


Винаходи українців, які відомі у всьому світі

12 вересня 2017 року у відділі виробничої літератури проведено День винахідників і раціоналізаторів «Винаходи українців, які відомі у всьому світі».Детальніше...


Увійди в ліс другом

У секторі літератури з питань сільського господарства експонується виставка-адвайзер «Увійди в ліс другом» до Дня працівників лісу. На виставці представлена література, в якій можна знайти відповіді на найактуальніші запитання щодо значення лісів, екологічних проблем лісів України, їх охорони та правил поведінки в лісі, а також відвідувачі мають можливість отримати консультацію по темі виставки.Детальніше...


Місячник першокурсника

У бібліотеці розпочався Місячник першокурсника «Бібліотек@: сучасна, креативна, твоя!».Детальніше...


Знайомтесь - Європейський союз

«Вивчай Європу – змінюй Україну». Саме під такою загальною назвою у бібліотеці пройшов цикл заходів, присвячених євроінтеграції України.Детальніше...


Грамотність - запорука успіху людини

До Міжнародного дня грамотності, який щорічно відзначається за ініціативою ЮНЕСКО 8 вересня, у читальному залі гуманітарного профілю представлена книжкова виставка "Грамотність - запорука успіху людини". Детальніше...


Від книжки до стартапу!

6 вересня 2017 року у відділі виробничої літератури проведено інформаційну годину «Від книжки до стартапу!». Детальніше...


Skype-консультування громадян

31 серпня відбулося чергове Skype-консультування громадян з віддалених населених пунктів за участю юристів ГО "Подільська правова ліга", Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Національної поліції України. Детальніше...


Засідання вчителів

28 серпня на базі обласної наукової бібліотеки відбулося засідання методичного об'єднання шкільних бібліотекарів Хмельницького району. Детальніше...


Святкування Дня Незалежності України

Бібліотека взяла участь у святкуванні Дня Незалежності України, яке відбувалося на Майдані Незалежності. Детальніше...


Засідання вчителів

Напередодні нового навчального року фахівці бібліотеки взяли участь у засіданнях методичних об’єднань вчителів загальноосвітніх шкіл міста. В ході проведення заходів обговорювалися теми співпраці бібліотеки та навчальних закладів в контексті сучасних вимог національно-патріотичного виховання молоді, презентовано бібліотечні послуги на допомогу навчально-виховному процесу та ознайомлено з новинками літератури. Детальніше...


«Єдина Україна – єдиний народ»

Напередодні державного свята України в міському сквері ім. Т. Г. Шевченка Хмельницькою обласною універсальною науковою бібліотекою організовано патріотичну акцію «Єдина Україна – єдиний народ», приурочену до Дня Незалежності України. Детальніше...


Життя після поранення

За сприяння Посольства США в бібліотеці відбулась презентація фотовиставки Олексія Фурмана "Життя після поранення", присвячена ветеранам АТО. Детальніше...


Історія великого життя

Поповнено розділ «Наші видання» новим виданням: Історія великого життя. До 135-річчя від дня народження Івана Огієнка.


Здорова пасіка бджіл не втрачає

15 серпня 2017 року у секторі літератури з питань сільського господарства проведено День корисних порад «Здорова пасіка бджіл не втрачає» (До Дня пасічника). Детальніше...


Вшанувати пам`ять Мелетія (Максима) Смотрицького

Вшанувати пам'ять Мелетія (Максима) Смотрицького з нагоди його 445 річчя від дня народження зібрались 10 серпня науковці, краєзнавці, представники влади, навчальних закладів, бібліотек, музейних та архівних установ, духовенства, громадськості у бібліотеці. Детальніше...


Життя після поранення

Презентація фотовиставки Олексія Фурмана «Життя після поранення». «Життя після поранення» – це проект про молодих українських військових, які отримали важкі поранення під час війни з проросійськими сепаратистами і регулярними військами Російської Федерації на Донбасі і адаптуються до мирного життя після повернення додому. Прес-анонс...


Загадка на ім’я Валерія Заклунна

В рамках літнього читального залу відділом мистецтв було проведено виставку-знайомство: «Загадка на ім’я Валерія Заклунна», до 75-річчя від дня народження української актриси театру і кіно. Детальніше...


Євроремонт своїми руками

8 серпня 2017 року у відділі виробничої літератури проведено День корисних порад «Євроремонт своїми руками» (До Дня будівельника). Детальніше...


Космічна Одісея 2001

У бібліотеці відбувся перегляд та обговорення відомої кінострічки американського режисера Стенлі Кубрика «Космічна Одісея 2001». Детальніше...


До уваги бібліотекарів!

Положення обласного ярмарку бібліотечних ініціатив "Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади"

Мелетій Смотрицький

10 серпня 2017 року о 10 годині у відділі краєзнавства відбудеться обласна краєзнавча академія «Мелетій Смотрицький – письменник-полеміст, учений і патріот» з нагоди 445-ї річниці з дня народженняДетальніше...


До уваги бібліотекарів!

Оголошено обласний огляд-конкурс на кращий інтерактивний правоосвітній захід серед обласних, центральних районних та міських бібліотек Хмельницької області Детальніше...

Щиро вітаємо з перемогою!!!

Колективи центральних бібліотек Дунаєвецької та Полонської міських рад ОТГ у ІІ раунді проекту ПУЛЬС («Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні») для бібліотек та громадських організацій об’єднаних територіальних громад України.

Колективи Шепетівської та Славутської центральних районних бібліотек, Славутської районної бібліотеки для дітей та Грицівської селищної бібліотеки (Шепетівський район) у Третьому конкурсі мікрогрантів ГО «Інститут солідарності громад».

Skype-консультування громадян

27 липня у бібліотеці відбулося Skype-консультування громадян з віддалених населених пунктів за участю юристів ГО "Подільська правова ліга", представників Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, Головного управління Пенсійного фонду в Хмельницькій області, Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Національної поліції України.Детальніше...


Сучасні форми і методи роботи з користувачами

25 липня на базі Регіонального тренінгового центру відбувся вебінар для працівників публічних бібліотек області «Сучасні форми і методи роботи з користувачами».Детальніше...


Сільська бібліотека у форматі сучасності

З метою підвищення кваліфікації працівників сільських публічних бібліотекарів у бібліотеці проведено Бібліодень сільського бібліотекаря «Сільська бібліотека у форматі сучасності». Учасниками заходу стали 29 сільських бібліотекарів з 16 районів області, в тому числі із восьми об’єднаних територіальних громад. Детальніше...


Українська домашня ікона

Бібліотека отримала в дарунок від Ольги Богомолець монографію "Українська домашня ікона" видану у видавництві «Видавничий дім Дмитра Бураго» у 2017 році.Детальніше...


Робота з таблицями Excel

На базі регіонального тренінгового центру для бібліотекарів проведено тренінги на тему "Використання електронної системи моніторингу публічних бібліотек. Робота з таблицями Excel" для спеціалістів центральних районних, міських бібліотек області. Детальніше...


Декларація єдиної нації

14 липня 2017 року у читальному залі для користувачів бібліотеки відбувся історичний екскурс «Декларація єдиної нації» (до Дня проголошення Декларації про Державний суверенітет України).Детальніше...


Другий Універсал: 100 років

З (16) липня 1917 року Центральна Рада прийняла Другий Універсал - державно-правовий акт, що зафіксував домовленості між Українською Центральною Радою та Тимчасовим урядом Росії. До цієї дати у читальному залі гуманітарного профілю експоновано книжкову виставку - хроніку «Минулі події рідної землі». Детальніше...


Бухгалтерська справа

У відділі виробничої літератури влаштовано книжкову виставку на тему: «Фінансова звітність та аудит» з нагоди професійного свята – Дня бухгалтера, яке відзначається 16 липня.Детальніше...


День родини

8 липня в Україні відзначається день родини, це – день св.Петра і Февронії, християнських покровителів сім’ї та шлюбу. Детальніше...


Рандеву на межі двох століть

6 липня 2017 року у відділі мистецтв, з нагоди 130-річчя від дня народження видатного живописця, графіка, театрального декоратора та художника-монументаліста, одного з найвідоміших представників художнього авангарду ХХ століття – Марка Шагала, представлена розгорнута виставка «Рандеву на межі двох століть» Детальніше...


Медіаграмотність

5 липня на базі бібліотеки відбувся семінар-тренінг для працівників бібліотек на тему «Медіаграмотність як спосіб комунікації у сучасному світі». Детальніше...


Театр – моя доля

4 липня в «Сквері літературного читання» відділ мистецтв презентував виставку–знайомство до 80-річчя від дня народження народної артистки, актриси театру та кіно Ади Роговцевої «Театр – моя доля, моя любов, мій хрест».Детальніше...


Театр – моя доля

4 липня з нагоди Дня незалежності Сполучених Штатів Америки в бібліотеці пройшла зустріч користувачів центру «Вікно в Америку» з волонтерами Корпусу МируДетальніше...


Давайте допоможемо

«Давайте допоможемо» під таким девізом 4 липня 2017 року у літньому читальному залі працівники бібліотеки презентували книги надруковані рельєфно-крапковим шрифтом (шрифтом Брайля). Детальніше...


До Дня Конституції України

В рамках святкування Дня Конституції України в бібліотеці представлено книжково-ілюстративну виставку «Конституція України – погляд у майбутнє». Детальніше...


Роман Шухевич і Поділля

30 червня виповнюється 110 років з дня народження Романа Йосиповича Шухевича (псевдоніми Тарас Чупринка, Дзвін, Тур та ін.; 1907-1950) – українського політичного і військового діяча, головнокомандуючого Української повстанської армії.Детальніше...


Канцелярська сотня

21 червня 2017 року року відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, під час якого присутнім було запропоновано переглянути документальну стрічку Сергія Лисенка «Канцелярська сотня» з циклу «Енциклопедія Майдану».Детальніше...


Весняний вітер Павла Цибульського

24 червня виповнюється 100 років з дня народження Павла Даниловича Цибульського – відомого письменника, члена Спілки письменників України, уродженця м. Кам’янець-Подільський. Детальніше...


Польща така далека та близька

18 червня відділ літератури іноземними мовами на черговому засіданні клубу толерантності «Разом» (для внутрішньо переміщених осіб зі Сходу України) ознайомив присутніх з історією, культурою та мовою Польщі. Детальніше...


Єврейське населення Поділля

Працівники відділу краєзнавства отримали подарунок від кандидата історичних наук, доцента Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Валерія Кононенка монографію «Єврейське населення Поділля (40-і рр. ХХ ст. – ХХІ ст.)», як подяку за допомогу в його науковій діяльності.


Домашні тварини від А до Я

З 6 по 15 червня 2017 року у секторі літератури з питань сільського господарства проведено декаду популяризації літератури «Домашні тварини від А до Я», в рамках якої відбулось цикл інформаційно-пізнавальних заходів та презентацій книжково-ілюстративних виставок. Детальніше...


Педагогічне літо в науковій бібліотеці

Вчителі історії із Красилівщини відвідали обласну універсальну наукову бібліотеку.

Фахівці бібліотеки провели оглядові екскурсії відділами бібліотеки та ознайомили із ресурсною базою бібліотеки.Детальніше...


Сторінками історії краю

13 червня у відділі краєзнавства відбулася презентація художньо-публіцистичного видання «Чи всі трави хиляться за водою?» подільського письменника і журналіста Володимира Шевченка. Детальніше...


Олімпійський день в бібліотеці

В рамках оздоровчої компанії «Літо 2017» до Олімпійського дня в бібліотеці проведено краєзнавчий урок «Хмельниччина в олімпійському русі». Участь у заході взяв спортсмен, переможець та призер чемпіонатів України та Кубку України з легкої атлетики, Президент Клубу ветеранів легкої атлетики Хмельницької області, спортивний журналіст, краєзнавець, перший заступник Голови відділення Національного олімпійського комітету України Віктор Володимирович Флентін.Детальніше...


Літературно-публіцистична палітра Хмельниччини

9 червня в рамках урочистостей з нагоди відзначення Дня журналіста в обласній раді фахівці бібліотеки презентували творчі надбання членів обласних організацій Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України з книжково-ілюстративної виставки «Літературно - публіцистичні обрії Хмельниччини».Детальніше...


Хмельниччина в олімпійському русі

В рамках оздоровчої компанії «Літо 2017» до Олімпійського дня в бібліотеці проведено краєзнавчий урок «Хмельниччина в олімпійському русі». Детальніше...


Профорієнтаційна робота в бібліотеці

7 червня у відділі виробничої літератури пройшов профорієнтаційний урок «Орієнтація на професію» для учнів Хмельницького міжшкільного навчально-виробничого комбінату, які проходять виробничу практику за напрямком «Оператори ПК».Детальніше...


Сквер літературного читання

1 червня у Міжнародний День захисту дітей Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека розпочала 5 сезон літнього читального залу «Сквер літературного читання». Відкрила свято директор бібліотеки Катерина Чабан. Детальніше...


Хмельниччина в олімпійському русі

За участю спортсмена, журналіста, краєзнавця, заступника голови Хмельницького обласного відділення НОК України Віктора Флентіна у відділі краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся краєзнавчий урок «Хмельниччина в олімпійському русі». Детальніше...


Яскраве літо в бібліотеці розпочалось!

Яскраве літо в бібліотеці розпочалось! На гостину до бібліотеки завітали учні початкових класів ліцею № 17 та гімназії № 2. Працівники бібліотеки ознайомили дітей з новинками дитячої літератури, провели розвиваючі вікторини, продемонстрували театралізовану казку «Троє поросят» на англійській мові. В веселій, ігровій формі розповіли про правила безпеки в літній період.


Зробимо життя безпечним

«Зробимо життя безпечним» Під таким девізом з 22 по 28 травня 2017 року у читальному залі гуманітарного профілю пройшов тиждень популяризації періодичних видань. Детальніше...


Бібліотеки в умовах децентралізації

«Бібліотеки в умовах децентралізації» - під такою назвою 25 травня відбулась веб-конференція, до якої долучилась Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека. Детальніше...


З любов’ю до життя та малої батьківщини

25 травня в краєзнавчому відділі відбулося урочисте засідання клубу «Краєзнавець», приурочене 70-річчю від дня народження Юрія Івановича Блажевича, кандидата історичних наук, голови Хмельницької міської організації Національної спілки краєзнавців України, незмінного президента клубу «Краєзнавець». Детальніше...


За консультацією юриста -  до бібліотеки

25 травня юристи обласної громадської організації «Подільська правова ліга», Головного територіального управління юстиції в області та місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в обласній універсальній науковій бібліотеці надали жителям віддалених населених пунктів первинну юридичну допомогу в режимі Skype - зв’язку. Основні питання стосувалися оформлення субсидії, виплати аліментів, продажу власності та спадкування заповіту. Детальніше...


Літературно - публіцистичні обрії Хмельниччини

24 травня депутати обласної ради мали змогу перед початком роботи сесії ознайомитися з художніми та публіцистичними виданнями хмельничан – членів обласних організацій Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, представлених на книжковій виставці «Літературно - публіцистичні обрії Хмельниччини», підготовленій відділом краєзнавства. Детальніше...


І лине над землею Шевченкове слово

«І лине над землею Шевченкове слово» – під такою назвою у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся літературний вечір, приурочений 156-й річниці перепоховання Т.Г. Шевченка на Чернечій горі. Детальніше...


Досвід Волочиська

24 травня за участю заступника обласної універсальної наукової бібліотеки Валентини Маковської у центральній бібліотеці Волочиської ОТГ відбулась інтерактивна зустріч: «Децентралізація: нові можливості та ідеї». Детальніше...


Книжковий арсенал – 2017

24 травня у відділі виробничої літератури пройшов День нової книги «Книжковий арсенал – 2017» в рамках професійного свята працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження України. Детальніше...


І зніме біль, і зцілить душу…

«І зніме біль, і зцілить душу…» Під такою назвою в читальному залі гуманітарного профілю відбулася зустріч із заслуженим лікарем України Борисом Прокоповичем Шаталюком. Захід присвячений 80-річчю з дня його народження. Детальніше...


Збережемо довкілля разом

Щорічно 22 травня відзначається Міжнародний день біорізноманіття. 2011-2020 р.р. відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН оголошено Десятиріччям біорізноманіття з метою підвищення поінформованості людей планети стосовно питань збереження біорізноманіття. Детальніше...


Україна моя вишивана

Під такою назвою у читальному залі гуманітарного профілю відбулося чергове засідання клубу толерантності “Разом” (для внутрішньо переміщених осіб зі Сходу України). Детальніше...


Україна моя вишивана

18 травня до бібліотеки завітали члени молодіжної громадської організації «Молодь за краще майбутнє». Детальніше...


Україна моя вишивана

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності Детальніше...


Сторінками трагічних подій

21 травня в Україні відзначається День пам'яті жертв політичних репресій. До цієї дати у читальному залі гуманітарного профілю представлена розгорнута книжково-ілюстративна виставка "Сторінками трагічних подій". Детальніше...


Є гарна традиція дарувати книги в бібліотеку

Є гарна традиція дарувати книги в бібліотеку. Нещодавно Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці подарували власні видання автори. Детальніше...


Абстракції Олександра Архипенка

18 травня працівниками відділу мистецтв проведено мистецьку годину «Абстракції Олександра Архипенка», присвячену 130-річчю від дня народження скульптора та художника. Детальніше...


День вишиванки

18 травня бібліотека долучилася до святкування Всесвітнього дня вишиванки, в рамках якого проведено: акцію «Прийди на роботу у вишиванці, підтримай українську культуру!», флешмоб «Код української вишивки», презентовано книжкову виставку «Вишивка – скарб нашого народу». Детальніше...


Молодь: уроки права, уроки життя

17 травня у читальному залі гуманітарного профілю відбувся правовий лабіринт «Молодь: уроки права, уроки життя» (в рамках роботи клубу правових знань “Держава. Право. Громадянин”). Детальніше...


Чарівний світ дитячих книг

16 травня відділ літератури іноземними мовами провів зустріч з учнями молодших класів ліцею № 17 на тему «Чарівний світ дитячих книг».Детальніше...


З родини йде в життя людина

14 травня у читальному залі гуманітарного профілю відбулося чергове засідання клубу толерантності «Разом» (для внутрішньо переміщених осіб зі сходу України). Тема заходу: «З родини йде в життя людина» (до Міжнародного дня сім`ї).Детальніше...


Святкуй День Європи з улюбленою бібліотекою

На майданчику біля Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки в рамках святкування Дня Європи в Україні 14 травня 2017 року драйвово та насичено пройшов літературно-музичний флешмоб «Ода радости». Детальніше...


День Європи

З 12 по 22 травня 2017 року в читальному залі гуманітарного профілю, до Дня Європи в Україні, відбудеться подорож сторінками журналів «День спільних цінностей та традицій» Детальніше...

Україна: курс на Європейські цінності


Все про Європу

11 травня в рамках відзначення дня Європи відбувся відео марафон «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за участі 28 представників публічних бібліотек Хмельниччини. Детальніше...


Усе бере від матері початок

Зворушливий мистецький вернісаж під назвою «Усе бере від матері початок… Матуся наша – ангел на землі!» з нагоди Дня матері відбувся у відділі мистецтв. Детальніше...


До 200-ї річниці від дня народження Миколи Івановича Костомарова

До 200-ї річниці від дня народження Миколи Івановича Костомарова, першого професійного історика України, у читальному залі гуманітарного профілю представлена виставка-персоналія «Гордість України»Детальніше...


Микола Панасюк

У відділі мистецтв цікаво і невимушено пройшла зустріч-спілкування учнів старших класів ліцею № 17 з художником-офортистом Миколою Івановичем Панасюком.Детальніше...


Джон Кеннеді

Виповнюється 100 років від дня народження 35-го президента США Джона Фітцджеральда Кеннеді. Він був президентом менше трьох років та наймолодшим президентом, який за короткий час залишив по собі пам’ять як яскравий, відомий політик. Джон Кеннеді поряд із Авраамом Лінкольном, Франкліном Рузвельтом і Рональдом Рейганом – один із найпопулярніших американських президентів.Детальніше...


Docudays UA

10 та 11 травня відбулося виїзне засідання Кіноклубу медіа просвіти з прав людини Docudays UA у закладах освіти міста. Детальніше...


Квітує калиново злототкана лінія життя

У відділі краєзнавства відбувся літературний портрет «Квітує калиново злототкана лінія життя», присвячений 65-річчю від дня народження українського літературознавця, письменника, краєзнавця, журналіста, доктора філологічних наук, професора Віталія Петровича Мацька. Детальніше...


Війна і перемога. Біль пам`яті зустріч поколінь

«Війна і перемога. Біль пам’яті зустріч поколінь»: під такою назвою в читальному залі гуманітарного профілю пройшов тематичний захід, присвячений Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Детальніше...


Презентація виставки Анни Ольшанської

Напередодні травневих свят у відділі мистецтв відбулася презентація виставки живопису молодої художниці Анни Ольшанської. Детальніше...


Чорнобиль: трагедія, подвиг, застереження

27 квітня відділом абонемента проведена година екології «Чорнобиль: трагедія, подвиг, застереження», присвячена 31-й річниці Чорнобильської катастрофи.Детальніше...


Культура безпеки праці

З 19 по 28 квітня 2017 року у відділі виробничої літератури проведено декаду популяризації літератури за темою «Культура безпеки праці», приурочену до Всесвітнього дня охорони праці.Детальніше...


Охорона праці очима дітей

27 квітня 2017 року у відділі виробничої літератури відбулося нагородження переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей».Детальніше...


Кримінальна відповідальність неповнолітніх

26 квітня 2017 року у читальному залі гуманітарного профілю в рамках роботи клубу правових знань “Держава. Право. Громадянин” відбулася зустріч з працівниками правоохоронних органів. Тема бесіди: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх».Детальніше...


Надання першої медичної допомоги

25 квітня 2017 року у відділі виробничої літератури проведено бесіду з елементами тренінгу за темою «Надання першої медичної допомоги при нещасних випадках», яка пройшла в рамках Декади з популяризації літератури «Культура безпеки праці».Детальніше...


Бібліотечні фонди: нові тенденції формування та організація

25 квітня в приміщенні бібліотеки пройшов семінар для працівників публічних бібліотек, відповідальних за комплектування та обробку документів бібліотечних фондів «Бібліотечні фонди: нові тенденції формування та організація». Детальніше...


Книга рятує душу

20 квітня 2017 року в читальному залі ОУНБ відбувся літературний діалог «Книга рятує душу» (в рамках форуму "Книжкова весна на Хмельниччині"). Детальніше...


Краща книга Хмельниччини 2016 року

Напередодні Всесвітнього дня книги і авторського права у бібліотеці відбувся ХІ Регіональний Форум «Книжкова весна на Хмельниччині», Форум однодумців, тих, хто творить і шанує книгу. Детальніше...


Зіркові кінострічки родом з Криму

20 квітня 2017 року працівниками відділу мистецтв для учнів ліцею № 17 презентовано виставку-відкриття з відеопереглядом «Зіркові кінострічки родом з Криму».Детальніше...


За два кроки до свободи

19 квітня відділ літератури іноземними мовами провів літературну зустріч під назвою «За два кроки до свободи». Детальніше...


20 квітня 2017 року об 11.00 відбудеться ХІ Регіональний Форум «Книжкова весна на Хмельниччині»,приурочений до Всесвітнього дня книги та авторського права. Детальніше...


«Україна починається з тебе»

Оголошено обласний конкурс бібліотек з національно-патріотичного виховання громадян Детальніше...


Бібліотека і громада: грані співпраці

Бібліотеки Хмельниччини активно співпрацюють з представниками громадського сектору з метою проведення інформаційних заходів та надання різноманітних соціальних послуг для мешканців громад області.

6 бібліотек Хмельниччини із Старокостянтинівського, Чемеровецького, Хмельницького, Волочиського районів та Новоушицької і Меджибізької об’єднаних територіальних громад у співпраці з Хмельницьким обласним відділенням Української бібліотечної асоціації та громадськими організаціями місцевих об’єднаних територіальних громад, стали переможцями конкурсу та отримають гранти на проведення циклів заходів з інформування громад про особливості та розвиток місцевого самоврядування.Детальніше...


Бібліотека – знай, мрій, твори

Вітаємо, члена Хмельницького обласного відділення Української бібліотечної асоціації, директора Старокостянтинівської міської бібліотеки – Литвиненко Людмилу Іванівну з перемогою у конкурсі на девіз УБА 2017 р.

За результатами голосування девіз «Бібліотека – знай, мрій, твори!» визнано найкращим ! Детальніше...


Шановні прихильники органічного землеробства!

Пропонуємо до вашої уваги тематичний підбір літератури «На дачу – через бібліотеку!», яка розкриває секрети успішного вирощування органічної продукції у вашому саду та на городі


Обережно «Сині кити»!

13 квітня 2017 у читальному залі відбулась бесіда-застереження «Знати, щоб жити: обережно «Сині кити»!» (в рамках декади популяризації літератури зі здорового способу життя). Детальніше...


Микола Бондарчук «Трудный».

З 13 квітня о 13.00 відбудеться чергове засідання клубу соціального та правового кіно Docudays UA, під час якого буде переглянуто стрічку Миколи Бондарчука «Трудный».Детальніше...

Запрошуємо усіх бажаючих.


Здоровим бути – модно!

З 11 квітня 2017 року у читальному залі гуманітарного профілю в рамках декади популяризації літератури зі здорового способу життя «Здоровим бути – модно!» відбулися консультації та поради фтизіатра, венеролога, гінеколога, спеціаліста зі здорового способу життя за темою: «Про майбутнє нашого здоров`я подбаємо сьогодні» Детальніше...


Художник міланського двору

З 11 квітня 2017 року відділом мистецтв для учнів ліцею № 17 проведено мистецьку годину «Художник міланського двору», приурочену 565- річчю від дня народження Леонардо да Вінчі (1452-1519), італійського живописця, скульптора, архітектора, вченого, інженера. Детальніше...


Великдень - земне причастя небом

З 6 квітня 2017 року у читальному залі гуманітарного профілю була проведена година духовності «Вічні цінності життя: Великдень – земне причастя небом» (в рамках декади популяризації літератури про здоровий спосіб життя «Здоровим – бути модно»). Детальніше...


Природа і людина

З 4 квітня 2017 у читальному залі проведено круглий стіл «Природа і людина: єдність чи боротьба?» (в рамках декади популяризації літератури зі здорового способу життя). Детальніше...


Подільська писанка

Наближається Великдень, а з ним українці згадують про давню українську традицію – писати писанки. З цієї нагоди відділом мистецтв було організовано та проведено зустріч та майстер-клас «Писанка-мальованка» із Світланою Делікатною – подільською писанкаркою, членом Національної спілки народних майстрів України, завідувачкою технічного відділу палацу творчості дітей та юнацтва.Детальніше...


Здоровим бути - модно!

До уваги користувачів!

З 3 по 13 квітня у читальному залі гуманітарного профілю проходитиме декада популяризації літератури зі здорового способу життя «Здоровим бути - модно!».Детальніше...

Запрошуємо усіх бажаючих!


Літературній Україні - 90 років

З 27 березня у читальному залі гуманітарного профілю для широкого загалу читачів діє розгорнута виставка періодичних видань «Найстаріша газета письменників».Детальніше...


Є така професія - Бібліотекар

В рамках співпраці з Департаментом освіти та науки Хмельницької міської ради, обласна універсальна наукова бібліотека взяла участь у реалізації проекту «80 днів навколо світу професій», метою якого є активізація профорієнтаційної роботи в початковій школі шляхом включення інформації з різних сфер трудової діяльності людей представників міста Хмельницького.Детальніше...


Українська революція 1917-1921 рр

Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека взяла участь у Всеукраїнській науковій конференції "Українська революція 1917-1921 рр: передумови, процеси, наслідки, уроки", що проходила у Державному історико-культурному заповіднику "Межибіж". Детальніше...


Поділля в добу Української революції

23 березня у відділі краєзнавства відбувся науковий круглий стіл «Поділля в добу Української революції 1917-1921 рр.», приурочений 100-річчю подій Української революції. Детальніше...


Тілом і душею

23 березня 2017 року відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, під час якого студентами Хмельницького університету управління та права було переглянуто фільм Матьє Брона «Тілом і душею». Детальніше...


Скажи наркотикам «Ні».

23 березня 2017 року у читальному залі гуманітарного профілю в рамках роботи клубу правових знань “Держава. Право. Громадянин” відбулася профілактична бесіда «Скажи наркотикам «Ні». Детальніше...


Конкурс на заміщення вакантної посади директора ХмОУНБ

Обласна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади директора обласної універсальної наукової бібліотеки. Детальніше...


Поетичний вернісаж

«Зазирніть у рядки - і побачите вічність», під такою назвою у читальному залі гуманітарного профілю 21 березня пройшов поетичний вернісаж до Всесвітнього дня поезії. Детальніше...


Пан Ярослав подарував у фонд бібліотеки свої видання

16 березня 2017 року бібліотеку відвідав Ярослав Ткачівський - український письменник, поет, прозаїк, журналіст. Редактор Всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу "Перевал". Член правління і секретар Національної спілки письменників України. Детальніше...


Хмельницькі краєзнавчі студії

16 березня 2017 року в відділі краєзнавства відбулась презентація чергового 10 випуску науково-краєзнавчого збірника «Хмельницькі краєзнавчі студії».Детальніше...


Михайло Антонович Павловський

16 березня 2017 року відбулася наукова академія «Назавжди у пам’яті подолян», присвячена 75-й річниці від дня народження видатного вченого, політика, доктора технічних та економічних наук, професора, академіка ряду міжнародних академій, подолянина Михайла Антоновича Павловського.Детальніше...


Український байкар і педагог

15 березня відділом абонемента проведено літературну годину «Український байкар і педагог», приурочену 190-річчю від дня народження Л.І. Глібова, в творчу спадщину якого увійшли: 107 байок, понад 130 ліричних та близько 30 сатиричних поезій, водевіль «До мирового», 2 п’єси, 4 оповідання, 54 вірші-загадки і стільки ж відгадок, кілька статей, фейлетонів, рецензій. Детальніше...


«Родовий перстень» Ігоря Куриліва

У бібліотеці відбулася авторська презентація першої поетичної книги «Флейти на вітрах», заслуженого діяча мистецтв України, культурно-громадського діяча, лауреата багатьох музичних премій, директора-розпорядника Національного хору імені Григорія Верьовки Ігоря Володимировича Куриліва. Детальніше...


Устим Кармалюк і Поділля

15 березня відбувся науковий круглий стіл «Устим Кармалюк і Поділля», приурочений до 230-ї річниці від дня народження народного месника.Детальніше...


Шевченкове слово єднає народи

«Шевченкове слово єднає народи» під такою назвою у читальному залі гуманітарного профілю відбулися літературно-просвітницькі читання, присвячені 203- й річниці з дня народження Т. Г. Шевченка. Детальніше...


Бойова, трудова слава ветеранів Поділля

14 березня бібліотека взяла участь в урочистому розширеному засіданні пленуму обласної ради організації ветеранів України, приуроченому 30-й річниці з часу заснування організації. Детальніше...


Я вірю, всі жінки прекрасні!

З 2 по 10 березня 2017 року у читальному залі діятиме виставка періодичних видань «Я вірю, всі жінки прекрасні!» Детальніше...


ПроБіотехнологія

5 березня 2017 року у секторі літератури з питань сільського господарства відбувся семінар «ПроБіотехнологія – інноваційний інструмент біологізації землеробства». Детальніше...


Ліси Хмельниччини

1 березня у читальному залі гуманітарного профілю відбулася презентація науково-популярного видання «Ліси Хмельниччини». Це спільний проект Національної академії педагогічних наук України, Державного агенства лісових ресурсів України, Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Детальніше...


Шлюб – рай чи чистилище

28 лютого 2017 року у читальному залі бібліотеки в рамках роботи клубу сімейного спрямування «Людина. Сім`я. Україна» відбувся диспут на тему: «Два погляди на одне питання: шлюб – рай чи чистилище». Детальніше...


Весняне марево Тетяни Яблонської

23 лютого 2017 року відбувся вечір пам’яті «Весняне марево Тетяни Яблонської», присвячений 100-річчю від дня народження української художниці. Детальніше...


Засідання методичного об’єднання вчителів

23 лютого у читальному залі гуманітарного профілю відбулося засідання методичного об’єднання вчителів української мови та літератури Хмельницького району.Детальніше...


Премія Василя Баженова

22 лютого в бібліотеці відбулось урочисте вручення обласної літературно-краєзнавчої премії імені Василя Баженова. Детальніше...


Яке прекрасне рідне слово

21 лютого у читальному залі Красилівської центральної районної бібліотеки ім. В. Булаєнка відбулося обласне літературно-мистецьке свято «Яке прекрасне рідне слово, воно не світ, а всі світи» (до Міжнародного дня рідної мови). Детальніше...


Української Академії Лідерства

19 лютого 2017 року в Хмельницьку обласну універсальну наукову бібліотеку завітала ініціативна молодь зі всієї України. Це студенти Української Академії Лідерства, які мандрують країною, займаються волонтерською діяльністю. Детальніше...


Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації

17 лютого на виконання Указу Президента України «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації», розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про затвердження плану заходів з відзначення в області 500-річчя Реформації», у читальному залі гуманітарного профілю бібліотеки відбулося засідання круглого столу за участі представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, релігійних організацій, представників закладів культури, освіти та громадськості. Детальніше...


«Промені Гідності»

16 лютого 2017 року в читальному залі ОУНБ проведено урок мужності «Промені Гідності» (до Дня Героїв Небесної Сотні). Детальніше...


«Художник-документаліст та культурний діяч»

15 лютого 2017 року працівниками відділу мистецтв для учнів 11 класу ліцею № 17 проведено інформаційну годину «Художник-документаліст та культурний діяч», приурочену 210-й річниці від дня народження Наполеона Орди – художника, піаніста, композитора.Детальніше...


Презентація нового роману-трилогії

В читальному залі відбулася авторська презентація нового роману-трилогії відомого українського письменника Володимира Шовкошитного «Кров – свята», автора понад 20 книг прози і поезії, сценаріїв художньо-публіцистичних фільмів "Поріг", "Просвітлої дороги свічка чорна", "Чорнобиль. Трагедія і надія" (США), трьох магніто - альбомів пісень, лауреата багатьох літературних премій..Детальніше...


Візит голови Хмельницької обласної ради

Хмельницьку обласну універсальну наукову бібліотеку відвідав голова Хмельницької обласної ради Михайло Васильович Загородний. Детальніше...


Японія - країна вранішнього сонця

ОДНИМ ІЗ ПЕРШИХ ДОКУМЕНТІВ, ЯКІ ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЦЬОГО РОКУ, СТАВ УКАЗ, ВІДПОВІДНО ДО ЯКОГО 2017 РІК Є РОКОМ ЯПОНІЇ В УКРАЇНІ.

8 лютого 2017 року в читальному залі бібліотеки відкрилася виставка-знайомство «Японія - країна вранішнього сонця».Детальніше...


Плетіння з паперової лози

5 лютого 2017 року року відділом мистецтв для членів клубу «Разом» було проведено майстер-клас «Плетіння з паперової лози». Різні скриньки, кошики, вази, підставки, підноси, килимки і ще безліч витончених виробів було продемонстровано в презентації, підготовленій працівниками відділу мистецтв.Детальніше...


А муза на Олімп його веде

5 лютого 2017 року святкує своє 65-річчя Іван Тимофійович Пустовий – лауреат обласної премії імені Шевченка, заслужений діяч естрадного мистецтва України, володар міської премії Богдана Хмельницького. Композитор, на рахунку якого понад 700 пісень (300 – написаних на власні тексти), аранжувальник, артист, автор гуморесок, пісенних текстів та ліричних віршів. Детальніше...


Мистецтво епохи Відродження

3 лютого 2017 року року у відділі мистецтв для людей похилого віку Борис Кузіна провів лекцію з історії мистецтва та культури епохи Відродження. Детальніше...


Я - кривавих шляхів апостол

2 лютого 2017 року працівниками відділу абонемента спільно з науково-методичним центром Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради проведено літературну годину “ Я - кривавих шляхів апостол”, присвячену 120 – річчю від дня народження Євгена Маланюка - українського письменника, культуролога, енциклопедиста, публіциста, літературного критика, сотника Армії УНР, «Імператора залізних строф»Детальніше...


Вивчення польської мови у бібліотеці

На базі бібліотеки з 16 січня щопонеділка та щовівторка відбуваються заняття з вивчення польської мови, які проводить викладач Кельцеського університету пан Даріуш Маркович. Детальніше...


Календар знаменних дат Хмельниччини на 2017 рік

31 січня відбулася презентація «Календаря знаменних і пам’ятних дат Хмельниччини на 2017 рік».Детальніше...


Формування компетентностей при викладанні предметів морально-духовного спрямування

31 січня 2017 року у читальному залі гуманітарного профілю відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів курсу «Етика» та «Основи християнської етики» за темою «Формування компетентностей при викладанні предметів морально-духовного спрямування». Детальніше...


Надзвичайні ситуації – твої дії…

26 січня 2017 року у відділі виробничої літератури проведено усний журнал за темою «Надзвичайні ситуації – твої дії…».Детальніше...


Український Голокост: погляд у сьогодення

26 січня працівниками читального залу спільно з обласним благодійним фондом Хесед Бешт проведено історичний урок «Український Голокост: погляд у сьогодення» (до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту).Детальніше...


Вам – усім, хто поліг за тризубовий стяг – вічная слава!

25 січня 2017 року у читальному залі відбувся урок історичної правди «Вам – усім, хто поліг за тризубовий стяг – вічная слава!», присвячений вшануванню пам'яті Героїв Крут.Детальніше...


Крим SOS

24 січня відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, під час якого учнівською молоддю було переглянуто фільм режисера Сергія Лисенка «Крим SOS».Детальніше...


Краєзнавчий спортивний урок

23 січня відбувся краєзнавчий спортивний урок за участю заступника голови Хмельницького обласного відділення Національного Олімпійського Комітету України Віктора Флентіна.Детальніше...


Екологічне фермерство і пермакультура

22 січня 2017 року на базі сектору літератури з питань сільського господарства відбулася пермакультурна зустріч «Екологічне фермерство і пермакультура».Детальніше...


День патріотичності та єдності

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме цій знаменній події і були присвячені історико - патріотичні читання «Національна єдність – запорука державності України»Детальніше...


Тобі, Україно, віддав усі сили

18 січня відбувся науковий круглий стіл “Наш Огієнко – невтомний сівач на українознавчій ниві” до 135-ї річниці з дня народження великого українця.Детальніше...


Екостиль та фітодизайн

З 9 по 15 січня 2017 р. у секторі літератури з питань сільського господарства проведено Тиждень популяризації періодичних видань «Екостиль та фітодизайн». Детальніше...


Успішний дачник – здорова громада

З 10 січня 2017 року у читальному залі бібліотеки діє виставка-відкриття «Світоч українського духу». (Про життя та творчість Петра Могили на сторінках періодичних видань). Детальніше...


Календар знаменних і пам. дат Хмельниччини 2017

Вийшов з друку черговий випуск довідково-інформаційного видання "Календар знаменних і пам'ятних дат Хмельниччини 2017". Календар підготовлений творчим колективом обласної універсальної наукової бібліотеки. Детальніше...




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com