Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека

Прес-анонс

Дата проведення:
Місце проведення:
22 травня 2018 року о 12 год.
Хмельницька ОУНБ
Відділ краєзнавства
Науковий симпозіум
«Науковий потенціал Хмельниччини»
до 100-річчя Національної академії наук України.

З метою відзначення 100-річчя Національної академії наук України, яка є унікальним інтелектуальним надбанням Українського народу, враховуючи визначний внесок вчених Академії у розвиток вітчизняної та світової науки і техніки, розбудову незалежної Української держави, відбудеться науковий симпозіум «Науковий потенціал Хмельниччини» за участю представників наукової громадськості краю.

Історія Національної академії наук України, головної наукової організації УРСР і незалежної України починається з листопада 1918 року, коли указом Гетьмана Павла Скоропадського утворено Українську академію наук. Академія наук розпочала діяльність як автономна самоврядна організація, але за період існування УРСР поступово втрачала ознаки самостійного адміністрування та була повністю підпорядкована радянському уряду. Після 1991 року основні принципи управління Академією наук України залишилися практично незмінними. За століття свого існування Академія наук і її науковці демонстрували якісні наукові роботи, багато з яких мали світове значення і визнання. Основна тенденція на збільшення представництва технічних і природничих наук і зменшення впливу гуманітарних дисциплін призвела до значного прогресу в матеріалознавчих та технічних науках. Академія нині налічує 168 наукових інститутів та установ, де працює понад 40 тисяч співробітників, з них понад 10 тисяч докторів і кандидатів наук. У складі Академії 478 академіків і членів-кореспондентів, серед яких 27 представників з Хмельниччини - учених Національної академії наук України, які народились або працювали в нашому краї та зробили вагомий внесок в розвиток української і світової науки.


Під час симпозіуму будуть розглядатися такі питання:

  • Історія зародження науки на Поділлі.
  • Розвиток наукового потенціалу Хмельниччини за років незалежності України.
  • Перспективи розвитку сучасної науки: погляд юних науковців Хмельниччини.
  • Презентація біобібліографічного покажчика «Учені Національної академії наук: Хмельницька область» (підготовленого працівниками Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки).

Детальніше

За довідками звертатись:

79-56-40 (відділ краєзнавства).


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com